
Kako je Pavle Gordić spojio domaći duh i francuski chic kroz bistro Kajmak & Brie
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošBeograd je grad koji diše kroz svoje restorane, kafiće i barove. Za uživaoce u dobroj hrani, novim ukusima i atmosferi koja mami na još jedno piće ili koji zalogaj više, Cafe Bar & Restoran pripremio je nekoliko adresa koja zaslužuju vašu pažnju.
Bilo da ste raspoloženi za egzotične specijalitete, savršeno pripremljen doručak ili lagani brunch sa prijateljima, ovi lokali kombinuju vrhunsku ponudu sa toplim ambijentom. Ako volite mesta koja vas inspirišu da ostanete duže nego što ste planirali, sledi pravo malo gurmansko otkriće.
Od ranih jutarnjih kafa do kasnih doručaka koji se pretvaraju u lenje ručkove, otkrivamo mesta koja redefinišu kako Beograd brunchuje.
View this post on Instagram
Radi se o vrlo zanimljivom restoranu japanske kuhinje sa koktelima i nargilom u centru Dorćola. Meni je raskošan i sastoji se od ribljih predjela, poke činija, hosomaki rolni, a možete isprobati i tom jam i miso supu. Glavna jela su takođe inspirisana japanskom gastronomijom, te su u ponudi uramaki rolne, zatim klasici poput nigirija i sašimija, kao i tri vrste ramena, losos terijaki, udon tori i gjoze sa mesom i sa lososom.
Većina koktela su signature sa izvornim, japanskim, spiritima poput viskija, džina i sakea. Nije zgoreg pomenuti i kvalitetnu selekciju čajeva i vina, kao i ponudu kraft pivare Salto.
Cafe Bar & Restoran preporuka: tuna tataki, gjudon biftek, akashi garden koktel.
🥂🧇🍽️ Lako ⋅ Strahinjića Bana 71, Beograd ⋅ Radno vreme: 12.00-24.00 ⋅ IG @lako_lounge
View this post on Instagram
U Beogradu na vodi, preko puta Savskog parka otvorio se lokal čiji je koncept celodnevni doručak. Enterijer je jednostavan, nameštaj u bojama prirodnog drveta, beton, pločice i mnoštvo zelenila. Uz kajganu i avokado tost možete birati između 4 dodatka, eggs benedict se poslužuje uz pršutu i lososa, a pored salate od kinoe i kuskusa, svakodnevno se priprema pileća supa.
Neizostavne su i ovsena kaša, šakšuka i granola, a od poslastica tu su hleb od banane i kolač od meda.
Cafe Bar & Restoran preporuka: kajgana sa kozjim sirom, šakšuka, ginger shot.
🥂🧇🍽️ Brekky ⋅ Bul. Vudroa Vilsona 10, Beograd ⋅ Radno vreme: pon-pet 08.00-16.00; sub-ned 09.00-17.00 ⋅ IG @brekky.belgrade
View this post on Instagram
Ako je suditi po broju novootvorenih lokala, građani Beograda najčešće odlaze u restorane na doručak i brunch. Njima se priključio i ovaj restorančić na Dorćolu. Fello se i deklariše kao bruncherija, a meni mu se uglavnom zasniva na jajima koja su pripremljena u vidu omleta, kajgane, na oko, kao i poširana sa kozjim sirom.
Ovde služe šakšuku, sendviče, kroasane “sa svim i svačim”, kačamak sa kajmakom i pršutom i ovsenu kašu sa voćem. Pored hrane ovde se može popiti i pristojna kafa ili čaša vina.
Cafe Bar & Restoran preporuka: zeleni omlet sa buratom, punjene prženice sa kremom od bosiljka, slatki blinji sa vanilin kremom i voćem.
🥂🧇🍽️ Fello ⋅ Gospodar Jovanova 31, Beograd ⋅ Radno vreme: uto-sub 08.00-16.00; ned 10.00-18.00 ⋅ IG @fello.belgrade
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošIstorija opuštenog i zabavnog načina ispijanja pića i ručavanja u Japanu seže više od 250 godina unazad. Međutim, rani koreni izakaje povezani su s...
pročitaj jošPrvi Rakia bar ponikao je u Dobračinoj ulici br. 5, u samom centru Beograda, i to tada započinje prava rakijska avantura. - Rakia Bar postao je ...
pročitaj još