
Svetski dan održive gastronomije i budućnost domaćeg ugostiteljstva
Povodom Svetskog dana održive gastronomije, METRO HoReCa centar okupio je partnere i stručnjake iz oblasti hotelskog i restoranskog poslovanja, kak...
pročitaj jošU METRO HoReCa centru održano je takmičenje za selekciju tima mladih srpskih kuvara koji će predstavljati našu zemlju na najvećem svetskom kulinarskom nadmetanju – Villeroy & Boch Culinary World Cup, koje će se održati u novembru ove godine, u Luksemburgu.
Svi članovi Junior Chefs Cluba Srbije dobijaju jednaku šansu za ulazak u tim, tokom procesa selekcije i priprema za svetsko kulinarsko takmičenje, na kojem će imati priliku da pokažu svoje talente, umeća i kreativnost. Profesionalni tim HoReCa centra, kao dugogodišnji partner Junior Chefs Cluba Srbije, i ovog puta planira aktivno učešće u velikom broju aktivnosti koje predstoje odlasku mladih kuvara u Luksemburg.
„Pored učešća u selekciji tima za svetsko takmičenje, HoReCa centar će biti i mesto gde ćemo do novembra održavati i brojne profesionalne treninge i pripreme naših mladih kolega, u čiji naporan rad i profesionalni entuzijazam polažemo velike nade i verujemo da će biti krunisani novim medaljama“, istakla je Milica Aleksić, rukovodilac METRO HoReCa centra.
Članovi tima Junior Chefs Club Srbije (JCC), uz konstantnu profesionalnu podršku kompanije METRO, do sada su učestvovali na čak četiri Olimpijade i četiri Svetska prvenstva u kulinarstvu, gde su osvojili brojne medalje i priznanja, a 2018. godine osvajanjem srebrne medalje postigli su do sada najveći uspeh Srbije na Svetskom kulinarskom prvenstvu u Luksemburgu.
MILICA ALEKSIĆ
rukovodilac METRO HoReCa centra
Chef Miloš Mirjanić, Executive Brand Chef Siddharta, Lounge by BuddhaBar u Dubaiju, spada u sam vrh tamošnje gastronomske scene. Za magazin CafeBar...
pročitaj jošZa mnoge najbolji kuvar 20. veka, Žoel Robišon je u jednom trenutku uspeo sa svojim restoranima da prikupi čak 32 Michelinove zvezdice, a o njegovo...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj još