1 Rovinj food festival front
27.04.2022 Chef

Rovinj vas zove! Gala večere, vrhunski masterclassovi, chefovi, panelisti i izlagači te najbolja zabava

Četiri festivalska dana u Rovinju, od 5. do 8. maja, obeležiće paneli i predavanja, razgovori 1 na 1, brojni  masterclassovi, cooking show te naravno, bogat zabavni program.

Prvog dana pravi istarski tulum

Festival će otvoriti Gustafi u četvrtak 5. maja pravim istarskim tulumom, a službeni program kreće u petak u 10 sati. Na prvoj panel diskusiji domaći šefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Tvrtko Šakota i vlasnik restorana Boškinac, Boris Šuljić pod vođstvom direktora programa festivala Hrvoja Petrića predstaviće Manifest hrvatske kuhinje i raspravljati u kojem smeru se hrvatska kuhinja treba razvijati. Tokom dana na festivalsku pozornicu popeće se i omiljena slovenačka šefica Ana Roš, austrijski šef  Paul Ivić i danski šef Rasmus Munk.

2 Mate Janković (1)

Takmičenje za startup-ove u ugostiteljskoj industriji

Raspravljaće se takođe o položaju žena u kuhinji, izvrsnosti u hotelskom sektoru, te važnosti PR-a i medija u gastronomiji. Mate Janković i Igor Čimbur u razgovoru 1 na 1 pričaće o projektu „Chef kuha doma“, a pričaće se i o važnosti kvalitetne radne snage kao ključnom faktoru uspeha, kroz projekt Raise the Bar. U petak uveče, publiku će zabavljati umaški sastav Febra s obradom hitova 50-ih i 60-ih godina.
U subotu u prepodnevnim satima biće predstavljen FoodTech Startup Competition – takmičenje za startupove u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji. Na tragu održive budućnosti i pronalaska dugoročnih rešenja i odgovora u ovoj sve zahtevnijoj branši, Maistra Hospitality Group,

TasteAtlas na dlanu!

Matija Babić predstaviće svoj životni projekat TasteAtlas, a na panelu “It’s all about freshness” powered by Kaufland govoriće se o važnosti svežine i kvaliteta namirnica. Na show cookingu mladi šef Santiago Lastra pokazaće kako nastaje njegovo jelo „Mextlapique of turbot with British pipian.“ Šlag na kraju programa zasigurno će biti dva velika imena svetske scene – Dabiz Munoz, najbolji svetski kuvar 2021. godine, te Massimo Bottura, velikan gastronomije koji će svoje viđenje hrane i života ispričati u razgovoru s Hrvojem Petrićem. U zabavnom tonu nastaviće se i subota uveče, uz Funky disco party by Songkillers.

1 Janaiìna Rueda_Cred Thomas Baccaro (1)

Janaina Rueda će pripremati brazilske zalogaje sa roštilja

Na Weekend Food Festivalu učestvovaće brojni izlagači iz sveta vina i maslinovog ulja, a na Food courtu naći će se ponešto za svakoga. Na istom delu, posetiocima će Gastro Stil predstaviti Josper, najbolji roštilj na svetu na kojem će vrhunske zalogaje spremiti brazilska šefica Janaina Rueda. Brazilski party upotpuniće ritmom sambe Tomo Ricov, direktor festivala, koji će se u ovog puta naći iza DJ pulta.
Već bogati program upotpuniće brojni masterclassovi na kojima će se učiti o sourdough hlebu, vinima i uljima, čokoladi, kafi i džinu.
Mesto više traži se i na gala večerama koje su organizovane u sklopu festivala, a na kojima će snage udružiti šefovi. Prvu večeru Best of Croatia za međunarodne goste festivala spremaće domaći šefovi Deni Srdoč, Tvrtko Šakota, Matija Bogdan, Hrvoje Kroflin, Danijel Đekić te domaćin Jeffrey Vella.
U petak će se održati dve večere sa tematikom Šuma i More, na kojima kuvaju Ana Roš, Santiago Lastra, Jeffrey Vella, Emanuele Scarello, Lorenzo Lai, Chiara Pavan, Marina Gaši, Joao Rodrigues, te pastry šefica Maša Salopek. Mesta je ostalo još na vegetarijanskoj večeri Zeleno, na kojoj će kuvati Paul Ivić, Maksut Askar iz istanbulskog Neolokala te šefovi Tvrtko Šakota i Deni Srdoč, dok će deserte pripremiti pastry šefica Tea Mamut.
Više o programu, masterclassovima, gala večerima i ulaznicama za ovaj najukusniji vikend u godini potražite na www.weekendfoodfestival.com.
Sve novosti možete pratiti i na Instagramu i Facebooku.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ROVINJ FOOD FESTIVAL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije