1 Smoothie Kings front
03.08.2022 Dessert & Gelato

Smoothie Kings 100% voće, 100% prirodno i 0% dodatog šećera

Smoothie Kings je novi brend na našem tržištu koji nudi već prethodno upakovane pripremljene zamrznute mešavine voća za pripremu smoothie napitaka.

Brend Smoothie Kings je pokrenut početkom 2020. godine

Milan Vasiljević, CEO brenda Smoothie Kings, kaže da je svaka od mešavina voća pripremljena sa posebnom ljubavlju i usklađena prema željama potrošača.

3 Smoothie Kings

„ML International je zvanični distributer brenda“

* Kako ste osmislili brend Smoothie Kings i kad je pokrenut?
Jednog dana sedeo sam u kancelariji pored hladnjače sa 300 tona voća, a nisam imao šta da pojedem. Šta god da sam pomislio da uzmem da pojedem, morao sam da sačekam da se odmrzne i sve je zahtevalo dodatno obrađivanje. Uzeo sam jedan blender i počeo sam da smišljam kombinacije. I tad sam počeo da razmišljam o biznis planu za moj novi proizvod koji može da bude aktuelan tokom cele godine, sa sirovinama sa kojima već uveliko raspolažem. Želeo sam da napravim nešto potpuno zdravo bez dodataka bilo kakvih aditiva ili šećera. Tako sam došao na ideju da napravim voćne smoothije. Isto tako sam razmišljao u ulozi konobara i kako njemu da olakšam pripremu napitka. Kad bi se radila priprema napitka od svežeg voća, potrebno je napraviti prostor gde će da stoji najmanje 10 vrsta voća. A onda je potrebno dodatno vreme za pranje i ljušćenje svakog komada voća. A onda još dodatno vreme je potrebno za pripremu kao i nakon toga čišćenje otpada. Osmislio sam proizvod za čiju je pripremu potrebno manje od dva minuta. U početku sam pravio dosta raznih kombinacija i bilo je dosta teško uskladiti ukuse. Opredelio sam se za početak za sledećih pet kombinacija: Tropical Beat, Strawberry Heaven, Cherry Banana, Triple Berry mix i Green Machine. Brend Smoothie Kings je pokrenut početkom 2020. godine u izuzetno nezgodno vreme. Te prve godine sam distribuciju radio potpuno sam. Početkom 2021. godine započeo sam saradnju sa HoReCa distributerom ML International, koji je sad zvanični distributer ovog brenda na teritoriji cele Srbije.

4 Smoothie Kings

„Rok trajanja smrznutog proizvoda je dve godine“

* Kako se priprema vaš proizvod?
Jedna kesica mešavine voća se sipa u blender sa 130 ml hladne vode i doda se kašičica meda. Za samu pripremu napitka potrebno je manje od dva minuta. Po želji tokom letnjih meseci u proizvod se mogu dodati kockice leda.
* Kako izgleda pakovanje vašeg smrznutog proizvoda?
Jedna porcija mešavine voća od 120 grama je spakovana u providnu kesicu. U transportnom pakovanju se nalazi 10 kesica. Uz određenu poručenu količinu proizvoda dobija se na revers blender, promo čaše i prateći reklamni materijal. Obuka konobara o proizvodima se svakako podrazumeva. Rok trajanja smrznutog proizvoda je dve godine.
Ono što bih voleo da napomenem je da u pitanju uvek isti kvalitet proizvoda, uvek ista gramaža, uvek isti ukus kao i odnos voća u svakoj mešavini.

2 Smoothie Kings

„Pripremamo nove mešavine i unapređenje pakovanja“

* Koja je još moguća namena voćnih smoothia?
Odlični su u kombinaciji sa alkoholnim napicima. U voćni napitak može da se doda jedan šot ruma, džina ili votke. Svaki proizvod je pripremljen bez dodatog šećera i 100% je voće.
* Koji su vam sledeći koraci u poslovanju?
U sledećoj godini je planirano kreiranje novih mešavina voća i povrća. Isto tako je planirano unapređenje samog pakovanja kako bi se dodatno ubrazao sam proces otvaranja kesice. I naravno, kad se sve kockice slože, odlučićemo da uđemo i u ritejl.
Trenutno nemamo konkurenciju i to je bukvalno mač sa dve oštrice, zato što zahteva konstantno osluškivanje tržišta i isto tako probijanje brenda na tom tržištu i stvaranje ukusa kod potrošača.

1 Smoothie Kings front

Smoothie Kings ukusi

Tropical Beat – mešavina manga, papaje, ananasa, marakuje i jabuke
Visok nivo vlakana i vitamina C pomaže da se snizi holesterol u krvi, preventivno deluje na toplotni udar, poboljšava probavu.
Strawberry Heaven – mešavina jagode i kajsije
Ubrzava metabolizam, smanjuje apetit, niskokaloričan napitak, bogat vitaminom C, riznica antioksidanasa
Cherry Banana – mešavina višnje i banane
Višnje poboljšavaju vid, banane sprečavaju grčenje mišića, višnje čuvaju debelo crevo, banane štite od Dijabetesa broj 2, višnje kontrolišu holesterol
Triple Berry mix – mešavina borovnice, maline i kupine
Jača imunitet, poboljšava krvnu sliku, deluje povoljno na rad srca, deluje povoljno na kožu, bogat vitaminima
Green Machine – mešavina ananasa, spanaća, banane, mente i jabuke
Daje energiju i osvežava!

PROFIL

6 Smoothie Kings logo

Smoothie Kings
Adresa: Bulevar JNA 9, 11222 Beograd
Telefon: +381 31 389 9933
+381 64 424 9691
Email: [email protected]
IG: thesmoothiekings

10 ML international LOGO

Generalni distributer:
ML INTERNATIONAL DOO
Adresa: Bulevar Oslobođenja 29, 11090 Beograd
Telefon: +381 11 356 4397
E-mail: Mladen Trebovac
[email protected]
Telefon: +381 62 243 559
IG: ml_international_srb

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: SMOOTHIE KINGS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije