20.12.2022 Drink

Coca-Cola HBC Srbija proslavila 25 godina poslovanja na našem tržištu

Kompanija Coca-Cola HBC proslavila je sa partnerima, kupcima i zaposlenima, prvih 25 godina poslovanja u Srbiji, koje je obeleženo kontinuiranim rastom, širenjem portfolija, inovacijama, ali i snažnim partnerstvima.

U punoj snazi do novih uspeha, uz čvrsta partnerstva i velike snove

Od samo jedne do tri punionice, od ponude četiri gazirana pića do sveobuhvatnog 24/7 asortimana, koji sadrži i prirodnu izvorsku vodu, gaziranu vodu, voćne sokove, energetska pića, poznate brendove kafe i alkoholne brendove, te Bambi proizvode, kompanija je izrasla u stabilan poslovni sistem. Brojnim inovacijama, ulaskom u nove kategorije, poput kafe, i sa snažnim fokusom na jačanje odnosa sa kupcima, Coca-Cola HBC Srbija ostvaruje svoju viziju da bude vodeći 24/7 partner za osveženje.
Sve to, zahvaljujući čvrstim partnerstvima, mreži od preko 35 000 kupaca, ali i posvećenosti više od 1.600 zaposlenih.
Kroz osvrt na prvih četvrt veka na tržištu Srbije, Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora zahvalio je saradnicima i partnerima na snažnoj podršci, istakavši da je priča kompanije na ovom tržištu, zapravo putovanje koje je obeležila snažna veza sa zajednicom i partnerima.

„Nije važno gde ideš, već koga imaš pored sebe celim putem“

“Svako od vas je dao svoj doprinos našem razvoju. Svako od vas je dodao neku milju na ovom zaista fantastičnom putovanju. Moj tim i ja želimo da vam zahvalimo na kontinuiranoj podršci i u dobrim i u manje dobrim vremenima, jer vi potvrđujete izreku da nije važno gde ideš, već koga imaš pored sebe celim putem. Jubilej smo dočekali u punoj snazi i zajedno stremimo ka novim zajednički uspesima”, istakao je Atanasov.
U prethodnih četvrt veka, Coca-Cola HBC Srbija realizovala je pet značajnih investicija: kupovinu Vlasinke 2005. godine, godinu kasnije kupovinu Fresh&Co, otvaranje Regionalnog centra za sokove 2015, kupovinu Bambija 2019. i akviziciju punionice gazirane vode Rosa Homolje, pre godinu.

Naredne godine realizacija 25 stipendija za izabrane studente

Kao deo Coca-Cola sistema, zajedno sa kompanijom Bambi, Coca-Cola HBC doprinosi kreiranju skoro 15 hiljada radnih mesta u celom lancu vrednosti, što čini oko 0.5% svih radnih mesta. Prema poslednjoj Studiji o društveno-ekonomskom uticaju Coca-Cola sistema i Bambija u 2021. godini, sistem kreira 360 miliona evra dodatne vrednosti nacionalnoj ekonomiji, što čini 0.7% BDP-a.
Za sve ovo vreme, Coca-Cola HBC Srbija je jedan od lidera održivog poslovanja. Samo u 2021. godini, Coca-Cola HBC i Bambi u lokalne zajednice uložili su preko 750 hiljada evra. Povodom 25 godina uspešnog poslovanja, kompanija će u narednoj godini realizovati projekat godišnjeg stipendiranja 25 izabranih studenata.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: COCA COLA HBC SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije