džin vik 1
15.06.2022 Drink

Kako je bilo na prvom 100% plastic free festivalu u slavu džina (FOTO)

Na Sava promenadi tokom vikenda uspešno održan prvi festival džina i koktela na bazi džina – Džin Vik festival koji je ujedno i prvi održani 100 % plastic free festival u Jugoistočnoj Evropi. Festival je okupio više hiljada poštovalaca kulture konzumiranja džina i ljubitelja kreativnosti i inovativnosti koje donose sve popularniji craft džinovi.

8 domaćih craft proizvođača i 12 svetskih brendova

Festival je predstavio osam proizvođača craft džinova proizvedenih po jedinstvenim domaćim recepturama ali i dvanaest svetskih brendova – lidera na tristu džina koji su svoje zanimljive priče o nastanku i razvoju džina rado delili sa svim posetiocima tokom oba festivalska dana.
Posetioci su na festivalu mogli da uživaju i u specijalitetima meksičke i kubanske nacionalne kuhinje ali u u čuvenim knedlama poznadog gradskog brenda.

Uz pažljiv odabir elektronske muzike Sava promenada je tokom vikenda pretvorena u idealno mesto za opuštanje, uživanje u zalasku sunca i pogledu na reku, a sve to uz preko 100 vrsta koktela koji su izlagači osmislili samo za ovaj festival.
Organizatori festivala ističu da su ponosni na činjenicu da je uz pomoć kompanije Ball Packaging Europe, Džin Vik postao prvi festival u ovom delu Evrope na kojem su premijerno korištene samo Alu Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma. Posetioci su sa oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu i pokazali visok stepen ekološke svesti i društvene odgovornosti pa su u velikom broju, pored uživanja u osvežavajućim koktelima, na kraju dana i reciklirali uvažavajući svima dobro poznati moto ReCan fondacije #svakalimenkaseračuna!

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GIN WEEK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije