1 Mionetto prosecco
14.01.2021 Drink

Prva Mionetto style akademija – Spoj mladosti, kreativnosti, tradicije, iskustva i kvaliteta

Kada se spoji mladost, tradicija, iskustvo i kvalitet, usledi pravi bum na sceni. To se i dogodilo na poslednjem Belgrade Fashion Weeku.

Saradnja vodećeg italijanskog brenda u domenu penušavih vina Mionetto Prosecco i Belgrade Fashion Weeka izazvala je reakcije kakve svaki modni mag upravo želi da doživi.

Prvi put u regionu da brend alkoholnog pića sarađuje s modnom industrijom

Svemu je prethodila želja Mionetto Prosecco da pokrene svoju prvu modnu akademiju u Srbiji. To je prvi put u našem regionu da jedan brend alkoholnog pića reši da sarađuje s modnom industrijom. Zbog tako neobičnog spoja, dobilo se najbolje iz ova dva sveta.

5 5 Mionetto DavidDjordjevic

Mionetto Prosecco je doneo iz Italije ljubav prema životu i – ljubav prema modi. Osećaj za lepo sa penušavog vina, koje dolazi iz regije Veneto na severoistoku Italije, gde se pravi od sorte grožđa koja je danas poznata kao glera, preneto je na teren mode. Putem Mionetto Style akademije poslata je poruka da je sve moguće kada se u snove veruje.

4 Mioneto DavidDjordjevic_14eto DavidDjordjevic_14

Iz Srbije su stigli mladost, ideje, kreativnost. Izabrani na javnom konkursu kao najkreativniji, 10 takmičara pod mentorstvom Boška Jakovljevića i Nenada Radujevića, borilo se za pobedu, vredne nagrade i predstavljanje na Belgrade Fashion Weeku.

6 Mionetto DavidDjordjevic_28

Mionetto Style akademija, u skladu sa sloganom „More than just a dream“, projekat je osnaživanja i podrške mladim modnim dizajnerima da ostvare svoje snove. Akademija kombinuje teoriju i praksu, okuplja eksperte iz sveta mode, imena kao što su Marija Tarlać, Ašok Murti, Dragana Ognjenović, Brana Antonić, Ana Ostojić, Jasmina Šupeljak, Jasenka Stekić, Ana Tošić Trajković i mnogi drugi, kako bi na jedan neformalni način preneli svoje znanje i veštine mladima.

3 Mioneto David Đorđević

Nakon nešto više od mesec dana, 10 takmičara uspešno je završilo akademiju, završno sa svojim predstavljanjem na Belgrade Fashion Weeku, gde su proglašeni pobednici takmičenja. Prvo mesto osvojila je Melanija Vasić, na drugom mestu je Bogdan Mrša, a treće mesto zauzela je Mina Cvetinović. Kao najvredniji rezultat akademije, dobili smo jednu novu, sada međusobno uvezanu, mladu ekipu, novu generaciju modne industrije o kojoj ćemo svi tek čuti.

Više o akademiji i takmičarima pratite na IG profilu mionetto_srb

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: DAVID ĐORĐEVIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije