
Tuna tartar by šef Miloš Lazić iz restorana Velvet
Šef Miloš Lazić, koji poseduje bogato internacionalno iskustvo, a trenutno radi kao zamenik šefa kuhinje u beogradskom restoranu Velvet, deli s naš...
pročitaj jošŠef Miloš Jovanović je ekskluzivno za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio svoj recept za lešnikice na karpaču od ananasa, sa šafranom u medu i s domaćim sladoledom od vanile, narom i crnom čokoladom
SASTOJCI:
* belance 2 kom.
* sok od limuna 1 kašika
* žuti šećer 90 g
* lešnik 140 g
* sveži ananas 50 g
* nar 20 g
* crna čokolada 10 g
* sladoled od vanile 40 g
* med 0,3 dl
* šafran 0,04 g
PRIPREMA:
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati limun, žuti šećer i lešnik. Napomena: polovina lešnika (mlevenog) ide u čvrst sneg, drugom polovinom (iseckanog lešnika) formirane lešnikice uvaljati i lepo oblikovati. Peći na 120 stepeni C 20-ak minuta. Svež ananas iseći na karpačo, dodati med, šafran, svež nar, sladoled i složiti ispečene lešnikice. Dekorisati crnom čokoladom.
MILOŠ JOVANOVIĆ
Sertifikovani svetski sudija (World Association of Chefs’ Societies), član ekspertskog tima koji je formiran sa ciljem da proverava, ocenjuje ukus i kvalitet hrane, a koji je često angažuje i Vlada Republike Srbije, član je Kulinarske federacije Srbije dugi niz godina, a odskoro i predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.
Tradicionalna kuhinja naših istočnih suseda nam je vrlo bliska, ali i prilično nepoznata. Šef Nikolae Tomesku nam otkriva možda najpopularniji rumu...
pročitaj jošNeizbežni sastojak gurmanskih jela i nematerijalno kulturno nasleđe Srbije, njegovo veličanstvo kajmak u restoranu "Tabor" koriste za pripremu slas...
pročitaj jošVeć više od pola veka kompanija Bambi je deo svake porodice. Iz godine u godinu pravimo brojna lepa iznenađenja, a tako započinjemo i ovu 2021. god...
pročitaj još