2 Ima dana
27.01.2022 Restoran

Legendarna kafana Ima dana ima novog vlasnika

Preduzeće BG Urbanlux doo Beograd postalo je novi vlasnik dela imovine Beogradske industrije piva BIP za 155 miliona dinara. Prodata imovina obuhvata dva objekta restorana „Ima dana“ u beogradskoj Skadarliji i 16 umetničkih slika.

Oba objekta se nalaze na adresi Skadarska broj 38

Ova imovina BIP-a u stečaju na prodaju se nudila po početnoj ceni od 82.641.246,21 dinar. Krajnja postignuta je, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, gotovo duplo veća – 155 miliona dinara, prenosi N1. Oba prodata objekta nalaze se na adresi Skadarska broj 38, u beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija i pripadaju restoranu „Ima dana“. Površina jednog objekta, prema podacima iz prospekta BIP-a objavljenog na sajtu Agencije, nalazi se do ulice i površine je 140 kvadrata. Drugi objekat na istoj adresi je dvorišni, upisane površine od 102 kvadrata. Kada je reč o umetničkim slikama, novog vlasnika dobilo je ukupno 16 dela.

1 Ima dana

Podsetimo, kompanija Auto Čačak kupila je 16. avgusta 2021. godine najveći deo imovine Beogradske industrije piva, slada i bezalkoholnih pića (BIP) za 2,09 milijardi dinara, kao jedini ponuđač na javnom prikupljanju ponuda za prodaju iz stečaja. Cena je bila tek nešto viša od polovine one koju je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika odredila na osnovu procene. Najvrednija imovina BIP koja je tada dobila novog vlasnika je građevinski objekat u Beogradu u Bulevaru vojvode Putnika 5, u blizini petlje „Mostar“.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: N1

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije