28.04.2023 Food

6. maj! Svečano otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije sa zadovoljstvom Vas pozivaju na otvaranje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je našem poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

Biće veselo na platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića

Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića, u programu koji su pripredili naši poznati glumci, pevači i renomirani umetnici. U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura. Pored domaćina programa Milana Milosavljevića, u programu učestvuju renomirana vokalna umetnica Danka Stojiljković, glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, zatim vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda, Vesna Dimić i Biljana Petković, naši glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, koji će nastupati u pratnji orkestra „Skadarlijski momci“. Umetnički centar Talija će izvođenjem građanskih igara uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Na Platou ispred Kuće Đure Jakšića, od 13 časova na repertoaru je mini muzički koncert, u izvođenju atraktivnog električnog gudačkog kvarteta, Dinamika Music.
Tokom čitavog dana, za posetioce Skadarlije će biti priređen Skadarlijski bazar, prodajna izložba ručnih radova, umetnina, nakita i domaćih proizvoda naših proizvođača, a skadarlijski ugostitelji se spremaju da srdačno dočekaju sve skadarlijske goste.

Program otvaranje turističke sezone u Skadarliji

12.00 Domaćin Milan Milosavljević
12.05 Obraćanje Miodraga Popovića, direktora TOB, i Vjere Mujović, predsednice Udruženja ljubitelja Skadarlije
12.15 Dobošar: „Kodeks ponašanja u Skadarliji“
12.20 Muzički nastup Danke Stojiljković
12.25 Kolaž starogradskih pesama u izvođenju vokalnih solistkinja RTS-a i Radio Beograda Vesne Dimić i Biljane Petković
12.35 Nastup glumice Ljilje Jakšić
12.45 Nastup Umetničkog centra „Talija“
12.50 Svečani čin podizanja Skadarlijske zastave, Aleksandar Srećković Kubura
13.00 Koncert ispred Kuće Đure Jakšića – Dinamika Muzik

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije