Restoran u kojem možda nećete dobiti jelo koje ste naručili! I niko se ne buni!
Japan je poznat po svojim tematskim kafićima, ali Restoran pogrešnih porudžbina je svakako jedinstven. Po ulasku u restoran morate biti svesni da š...
pročitaj jošRestoran Hachikyo u japanskom gradu Saporu uveo je neobično pravilo za svoje goste.
Naime vlasnik restorana je odlučio da kazni goste koji ne pojedu sve što su naručili, a kako sam kaže ovaj potez treba da skrene pažnju na težinu ribarskog posla.
“Ljudi počinju da zaboravljaju koliko je truda i rada potrebno da bi se hrana donela na sto. Prihvatamo stvari zdravo za gotovo. Pre nego što sam uveo ovo pravilo o kažnjavanju, svi moji zaposleni su proveli nedelju dana radeći ribarski posao. To ih je naučilo da cene sve namirnice sa kojima rade. Sa mnogo više poštovanja ih pripremaju i to se oseti u hrani”, kaže vlasnik restorana Hachikyo.
PROČITAJTE JOŠ! Otkrijte šta se jede u restoranima u Laponiji!
Izgleda da je i u Japanu tradicija počela da pada u zaborav jer jedan od osnovnih, gotovo temeljnih pojmova u japanskoj kulturi, mottainai, povezan upravo sa hranom. Mottainai bi se u slobodnom prevodu mogao opisati kao osećaj žaljenja zbog toga što ste nešto protraćili. Nove generacije u Japanu izgleda nemaju taj osećaj, ali je zato vlasnik restorana Hachikyo odlučio da im ga vrati, tako što će ih udariti po džepu.
Žene u ugostiteljstvu, hteli mi to da priznamo ili ne, još uvek nisu ravnopravne sa muškarcima, mada se situacija znatno popravlja iz godine u godi...
pročitaj jošMonza Concept Bar je moderan multi gastronomski kompleks koji u svom sastavu krije različite sadržaje kojima je zajednička misija zadovoljstvo svak...
pročitaj jošOdavno dokazan kao odličan chef, Raša Vlačić se početkom decembra beogradskoj publici predstavio otvaranjem svog restorana Le Chef u kom priprema a...
pročitaj još