
PROFRESH – Profesionalna neutralizacija neprijatnih mirisa
Naučnici su odavno otkrili da miris najduže ostaje u ljudskom sećanju. Kada osetimo poznat miris, često nas vrati u trenutke kada smo ga prvi put d...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i strukturu, Kikkoman dodaje novu dimenziju, umami dubinu koja podiže i najjednostavnija jela za nivo više.
Uzmimo domaću gulaš čorbu sa tri vrste mesa, fetom i maslinama kao dobar primer. Klasično bogata, rustična i kiselkasto-slana, ali uz dodatak Kikkoman Teriyaki marinade, dobija se ukusna harmonija sa šmekpm karamelizovanog sojinog umamija. Meso je mekše, sos dublji, a svaki zalogaj za nijansu puniji.
Slično je i sa salatom od krastavaca, osvežavajuća, blago ljutkasta, s notama orašastih plodova. Kikkoman soja sos ovde ne dominira, već vešto ujedinjuje ukuse, dajući eksploziju ukusa. Bilo da je reč o gulašu koja traži dubinu, ili salati koja traži neprenaglašenost ukusa, Kikkoman zna kako da poznata jela postanu nezaboravno iskustvo.
SASTOJCI (za 2 osobe)
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i papriku, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kockice junetine, svinjetine i piletine, pa sve propržite dok meso ne porumeni sa svih strana.
Umešajte paradajz pire, mlevenu papriku i kim, i kuvajte još minut. Zatim nalijte bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte 35–40 minuta, dok meso ne postane mekano. Na kraju začinite supu Kikkoman Teriyaki marinadom. Supu poslužite toplu, uz dodatak izmrvljene fete, kolutova maslina, kriški limuna i seckanog peršuna.
SASTOJCI (za dve osobe)
Sitno iseckajte beli luk, đumbir i indijske orahe. Stavite ih u činiju, pa dodajte čili pahuljice, soja sos, sirće, med i susamovo ulje.
Dobro promešajte sve sastojke i začinite po ukusu solju i biberom. Pomešajte krastavce sa pripremljenim dresingom. Isecite korijander i vlašac, pa ih umešajte u salatu.
Na kraju, pospite pečenim lukom i odmah poslužite.
Kompanija Spices of the World d.o.o. sa zadovoljstvom predstavlja novo poglavlje u svom razvoju, zamrznuti program specijalizovanih proizvoda za az...
pročitaj jošZa restorane koji žele da u svoju ponudu unesu dašak Dalekog istoka u modernom ruhu, gyoze predstavljaju savršen spoj tradicije i savremenih kulina...
pročitaj još