
Svetski dan održive gastronomije i budućnost domaćeg ugostiteljstva
Povodom Svetskog dana održive gastronomije, METRO HoReCa centar okupio je partnere i stručnjake iz oblasti hotelskog i restoranskog poslovanja, kak...
pročitaj jošU organizaciji METRO HoReCa Centra i Kancelarije za komercijalne poslove ambasade Kraljevine Tajland održana je besplatna radionica Ukusi tajlandske kuhinje, na kojoj su bila predstavljena i pripremana autentična jela Thai kuhinje.
Prezentaciju i radionicu vodila je Šef kuhinje Saralee Madnui, poreklom iz južnog dela Tajlanda.
Pre 3 godine dobila je uglednu nagradu Thai Select, koja je znak sertifikacije koji dodeljuje Ministarstvo trgovine kraljevske vlade Tajlanda i kojom se garantuje autentični tajlandski ukus tajlandskih prehrambenih proizvoda i tajlandskih restorana, kako na Tajlandu tako i u inostranstvu.
Sa više od 15 godina kulinarskog iskustva, šef Madnui je trenutno vlasnica lanca restorana Saralee&Thai Street Food, u Zagrebu.
Prijavljeni učesnici radionice imali su priliku da steknu praktično iskustvo aktivno pripremajući planirane obroke, kao i da lično od šefa Madnui nauče kako da spremaju neka od poznatih tajlandskih jela, popularnih širom sveta.
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još