Master Class sa srpskim Michelin star chefom

Master Class sa srpskim Michelin star chefom

Juče je u METRO HoReCa centru održan Master Class sa našim čuvenim Michelin star chef-om Nikolom Stojakovićem i njegovim timom, koji su činili sous chef Marko Komadina i chef de partie Marko Veličković.

Nikola Stojaković je chef kuhinje Michelin zvezdicom nagrađenog restorana Fleur de Sel, u okviru Ateljea vina Šapat. Pre dobijanja ovog prestižnog priznanja, Nikola je 13 godina gradio profesionalnu karijeru u najluksuznijim kuhinjama restorana i hotela u Parizu, da bi se 2022. vratio u Srbiju i preuzeo kuhinju u Ateljeu vina Šapat, gde svojim vrhunskim kulinarskim umećem spaja francusku tehniku i srpske namirnice. Ozbiljnost i regularnost prilikom pripreme hrane izdvaja kao srž svoje gastronomske filozofije.

Master Class HoReCa centar

Foto Željko Kovačević

Master Class u HoReCa centru

Foto Željko Kovačević

Održana Master Class radionica u HoReCa centru bavila se prikazom interesantnih tehnika obrade namirnica, priprema hrane, inovativnog servisa i plating-a, kao i pravilnom prezentacijom pripremljenih tanjira. Poseban fokus radionice bio je i na čuvanju specifičnih svojstava namirnica koje se koriste u pripremi.

Kao i tokom prethodnih obuka u HoReCa centru, akcenat je stavljen na sezonske namirnice iz METRO asortimana, kao i na odabrane proizvode METRO robnih marki.

Master Class

Foto Željko Kovačević

Master Class HoReCa

Foto Željko Kovačević

FOTO: Željko Kovačević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije