
PROFRESH – Profesionalna neutralizacija neprijatnih mirisa
Naučnici su odavno otkrili da miris najduže ostaje u ljudskom sećanju. Kada osetimo poznat miris, često nas vrati u trenutke kada smo ga prvi put d...
pročitaj jošJuče je u METRO HoReCa centru održan Master Class sa našim čuvenim Michelin star chef-om Nikolom Stojakovićem i njegovim timom, koji su činili sous chef Marko Komadina i chef de partie Marko Veličković.
Nikola Stojaković je chef kuhinje Michelin zvezdicom nagrađenog restorana Fleur de Sel, u okviru Ateljea vina Šapat. Pre dobijanja ovog prestižnog priznanja, Nikola je 13 godina gradio profesionalnu karijeru u najluksuznijim kuhinjama restorana i hotela u Parizu, da bi se 2022. vratio u Srbiju i preuzeo kuhinju u Ateljeu vina Šapat, gde svojim vrhunskim kulinarskim umećem spaja francusku tehniku i srpske namirnice. Ozbiljnost i regularnost prilikom pripreme hrane izdvaja kao srž svoje gastronomske filozofije.
Održana Master Class radionica u HoReCa centru bavila se prikazom interesantnih tehnika obrade namirnica, priprema hrane, inovativnog servisa i plating-a, kao i pravilnom prezentacijom pripremljenih tanjira. Poseban fokus radionice bio je i na čuvanju specifičnih svojstava namirnica koje se koriste u pripremi.
Kao i tokom prethodnih obuka u HoReCa centru, akcenat je stavljen na sezonske namirnice iz METRO asortimana, kao i na odabrane proizvode METRO robnih marki.
Predrag Stanojević, generalni menadžer platforme za rezervacije, Ontopo, objašnjava kakve sve pogodnosti ona nudi ugostiteljima. U ugostiteljstvu ...
pročitaj jošU savremenim profesionalnim kuhinjama, kvalitet vode direktno utiče na kvalitet hrane, efikasnost rada i dugovečnost opreme. BRITA PROGUARD Gastro...
pročitaj jošNaučnici su odavno otkrili da miris najduže ostaje u ljudskom sećanju. Kada osetimo poznat miris, često nas vrati u trenutke kada smo ga prvi put d...
pročitaj još