
Da Luca, više od picerije: Mesto gde se ukusi susreću
U samom srcu Batajnice, pizzeria Da Luca je nezaobilazna adresa za sve istinske ljubitelje dobrog zalogaja. Iako po imenu asocira na italijansku k...
pročitaj jošJuče je u METRO HoReCa centru održan Master Class sa našim čuvenim Michelin star chef-om Nikolom Stojakovićem i njegovim timom, koji su činili sous chef Marko Komadina i chef de partie Marko Veličković.
Nikola Stojaković je chef kuhinje Michelin zvezdicom nagrađenog restorana Fleur de Sel, u okviru Ateljea vina Šapat. Pre dobijanja ovog prestižnog priznanja, Nikola je 13 godina gradio profesionalnu karijeru u najluksuznijim kuhinjama restorana i hotela u Parizu, da bi se 2022. vratio u Srbiju i preuzeo kuhinju u Ateljeu vina Šapat, gde svojim vrhunskim kulinarskim umećem spaja francusku tehniku i srpske namirnice. Ozbiljnost i regularnost prilikom pripreme hrane izdvaja kao srž svoje gastronomske filozofije.
Održana Master Class radionica u HoReCa centru bavila se prikazom interesantnih tehnika obrade namirnica, priprema hrane, inovativnog servisa i plating-a, kao i pravilnom prezentacijom pripremljenih tanjira. Poseban fokus radionice bio je i na čuvanju specifičnih svojstava namirnica koje se koriste u pripremi.
Kao i tokom prethodnih obuka u HoReCa centru, akcenat je stavljen na sezonske namirnice iz METRO asortimana, kao i na odabrane proizvode METRO robnih marki.
U svetu u kojem se sve meri vremenom, retki su trenuci koji nas istinski usporavaju, poput doručka uz savršeno pečeno pecivo. Kompanija Vandemoort...
pročitaj jošKako se fokus sve više usmerava na optimizaciju troškova i unapređenje korisničkog iskustva, pitanje kvaliteta vode sve više ulazi u agendu hotelij...
pročitaj jošMMM Lasta je pouzdan partner ugostiteljima i poslastičarima, kompanija specijalizovana za distribuciju visokokvalitetnih sirovina i dodataka koji p...
pročitaj još