Kikkoman recept gulas sa junetinom
05.06.2025 Novo

Kikkoman recept: Uz par kapi tamnog sosa klasična jela dobijaju novi ukus

U svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i strukturu, Kikkoman dodaje novu dimenziju, umami dubinu koja podiže i najjednostavnija jela za nivo više.

Kikkoman recepti

Promo Kikkoman

Uzmimo  domaću gulaš čorbu sa tri vrste mesa, fetom i maslinama kao dobar primer. Klasično bogata, rustična i kiselkasto-slana, ali uz dodatak Kikkoman Teriyaki marinade, dobija se ukusna harmonija sa šmekpm karamelizovanog sojinog umamija. Meso je mekše, sos dublji, a svaki zalogaj za nijansu puniji.

Pročitajte Kikkoman recept – Bao buns sa kimchi čili sosom

Slično je i sa salatom od krastavaca, osvežavajuća, blago ljutkasta, s notama orašastih plodova. Kikkoman soja sos ovde ne dominira, već vešto ujedinjuje ukuse, dajući eksploziju ukusa. Bilo da je reč o gulašu koja traži dubinu, ili salati koja traži neprenaglašenost ukusa, Kikkoman zna kako da poznata jela postanu nezaboravno iskustvo.

Kikkoman gulaš čorba sa fetom i maslinama

Kikkoman recept gulas

Promo Kikkoman

SASTOJCI (za 2 osobe)

  • 150 g junećeg vrata, isečenog na kocke (2 x 2 cm)
  • 150 g svinjske plećke, isečene na kocke (2 x 2 cm)
  • 150 g pilećeg karabataka bez kostiju, isečenog na kocke (2 x 2 cm)
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 1 crvena paprika, iseckana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike koncentrovanog paradajz pirea
  • 700 ml goveđeg ili povrtnog bujona
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/2 kašičice semenki kima
  • 80 ml Kikkoman Teriyaki marinade
  • 50 g feta sira, izmrvljenog
  • 80 g crnih maslina, isečenih na kolutove
  • 1 limun, isečen na kriške
  • 10 g svežeg peršuna, sitno seckan (za dekoraciju)

Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i papriku, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kockice junetine, svinjetine i piletine, pa sve propržite dok meso ne porumeni sa svih strana.

Kikkoman recept gulas sa junetinom

Promo Kikkoman

Umešajte paradajz pire, mlevenu papriku i kim, i kuvajte još minut. Zatim nalijte bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte 35–40 minuta, dok meso ne postane mekano. Na kraju začinite supu Kikkoman Teriyaki marinadom. Supu poslužite toplu, uz dodatak izmrvljene fete, kolutova maslina, kriški limuna i seckanog peršuna.

Kikkoman salata od krastavaca sa orašastim plodovima

Kikkoman krastavac salata

Promo Kikkoman

SASTOJCI (za dve osobe)

  • 2 duga krastavca (oko 600 g)
  • 1 kašika čili pahuljica
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 3 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 2 čena belog luka
  • 2 cm svežeg đumbira
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica Kikkoman ulja pečenog susama 
  • 50 g indijskih oraha (ili drugih orašastih plodova po želji)
  • 50 g svežeg korijandera
  • 50 g vlašca
  • 50 g pečenog luka
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
Kikkoman recept krastavac salata

Promo Kikkoman

Sitno iseckajte beli luk, đumbir i indijske orahe. Stavite ih u činiju, pa dodajte čili pahuljice, soja sos, sirće, med i susamovo ulje.
Dobro promešajte sve sastojke i začinite po ukusu solju i biberom. Pomešajte krastavce sa pripremljenim dresingom. Isecite korijander i vlašac, pa ih umešajte u salatu.
Na kraju, pospite pečenim lukom i odmah poslužite.

Kikkoman recept salata od krastavca

Promo Kikkoman

FOTO: Promo Kikkoman

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije