
Bartender Zoran Budimirović priprema: Brankoni, koktel sa rakijom
Čitaocima magazina CafeBar & Restoran bartender Zoran Budimirović poklanja recept sjajno izbalansiranog koktela Brankoni, čiji ključni sastojak...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i strukturu, Kikkoman dodaje novu dimenziju, umami dubinu koja podiže i najjednostavnija jela za nivo više.
Uzmimo domaću gulaš čorbu sa tri vrste mesa, fetom i maslinama kao dobar primer. Klasično bogata, rustična i kiselkasto-slana, ali uz dodatak Kikkoman Teriyaki marinade, dobija se ukusna harmonija sa šmekpm karamelizovanog sojinog umamija. Meso je mekše, sos dublji, a svaki zalogaj za nijansu puniji.
Slično je i sa salatom od krastavaca, osvežavajuća, blago ljutkasta, s notama orašastih plodova. Kikkoman soja sos ovde ne dominira, već vešto ujedinjuje ukuse, dajući eksploziju ukusa. Bilo da je reč o gulašu koja traži dubinu, ili salati koja traži neprenaglašenost ukusa, Kikkoman zna kako da poznata jela postanu nezaboravno iskustvo.
SASTOJCI (za 2 osobe)
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite beli luk i papriku, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte kockice junetine, svinjetine i piletine, pa sve propržite dok meso ne porumeni sa svih strana.
Umešajte paradajz pire, mlevenu papriku i kim, i kuvajte još minut. Zatim nalijte bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte 35–40 minuta, dok meso ne postane mekano. Na kraju začinite supu Kikkoman Teriyaki marinadom. Supu poslužite toplu, uz dodatak izmrvljene fete, kolutova maslina, kriški limuna i seckanog peršuna.
SASTOJCI (za dve osobe)
Sitno iseckajte beli luk, đumbir i indijske orahe. Stavite ih u činiju, pa dodajte čili pahuljice, soja sos, sirće, med i susamovo ulje.
Dobro promešajte sve sastojke i začinite po ukusu solju i biberom. Pomešajte krastavce sa pripremljenim dresingom. Isecite korijander i vlašac, pa ih umešajte u salatu.
Na kraju, pospite pečenim lukom i odmah poslužite.
Veliki uspeh za domaću ugostiteljsku scenu, beogradska picerija Pietra je 26. najbolja picerija u Evropi! Time je Pietra postigla najbolji rezultat...
pročitaj jošPoseta fine dining restoranu Salon 1905 je raskošan doživljaj koji će vas osvojiti u svakom detalju. Smešten u zgradi Geozavoda pruža nesvakidašnji...
pročitaj jošKroz saradnju sa mladim, ali regionalno poznatim domaćim brendom MATES, brend IQOS predstavio je projekat koji spaja modu, muziku, jezik i tradicij...
pročitaj još