14.12.2022 Drink

Stara Sokolova rakija, priča porodice Bogdanović stara 27 godina

Šljiva je definitivno magično voće. Uzgaja se na ovom podneblju više od 200 godina, jede se i sveže i sušeno, od njega se prave džem i slatko, ali što je još važnije od njega se vekovima peče rakija – prestiž svake domaćinske kuće.

Stara Sokolova je danas prisutna u preko 20 zemalja širom sveta

Kako ne bi dobra rakija ostala sakrivena od sveta i dostupna samo za prijatelje i najbliže, porodica Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte odlučila je pre 27 godina da ponudi vrhunski kvalitet rakije, svima i u svakom trenutku gde god se nalazio.
Time vođena, osnovala je kompaniju RB Global d.o.o. koja je danas lider u proizvodnji voćnih rakija Stara Sokolova. Koristi isključivo najbolje voće iz cele Srbije i to mešavine starih autohtonih sorti i novih kvalitetnih rakijskih voćnih sorti.
Svih ovih godina, ostala je dosledna kraft proizvodnji i usavršavanju tehnologije kako bi bila u korak sa svetskim standardima u kategoriji jakih alkoholnih pića.
Početna prodaja od 200 boca šljivovice iz sopstvenog podruma, proširila se na proizvodnju vrhunskih voćnih rakija od šljive, kajsije, dunje, vilijamovke, medovače, travke, kleke, koje su prisutne u preko 20 zemalja širom sveta. Kako bi nosila predznak premijum, u nju se uložilo mnogo znanja, truda, rada, upornosti, ali i ljubavi.
Sokolova može da se kupi u bolje snabdevenim trgovačkim lancima, luksuznim vinotekama, veleprodajama pića, kao i u prestižnim hotelima, ekskluzivnim restoranima, poznatim gradskim kafanama u Srbiji, ali i u svetskim prestonicama.

Orahovača – piće naših predaka

Rakije vrhunskog kvaliteta dobijaju se isključivo spojem tradicije i moderne tehnologije. 2022. godinu je u kući Stara Sokolova definitivno obeležio jedan takav spoj – novi proizvod, specijalna rakija Orahovača.
Stara Sokolova Orahovača, piće naših predaka, predstavlja blag i pitak liker napravljen od odležale šljivovice i ekstrakta mladih zelenih plodova oraha.
Svojom toplinom i harmoničnim ukusom pomirio je i spojio tradicionalno i savremeno, ali i drevno i atraktivno, rustično i sofisticirano.
Odmah prve godine na XI sajmu šljive, voćnih rakija i meda u Ugljeviku, Orahovača je zajedno sa 12 godina starom šljivovicom, osvojila svoju prvu Zlatnu medalju.
Idealna je za služenje uz kafu late ili kolač, a može da se koristi i kao glavni sastojak popularnih koktela poput Walnut Martinija. Iz tog razloga često se karakteriše kao piće za žene. Tu predrasudu definitivno odbacujemo, jer je Orahovača osnova dobrog raspoloženja oba pola i svih generacija, što pokazuju i komentari pratilaca na društvenim mrežama Stara Sokolova.

Šljivovica sve popularnija u svetu

Destilerija Stara Sokolova 60% do 70% svoje proizvodnje izvozi, od Australije preko Evrope, pa sve do Kanade i Amerike.
Prisutnost na stranom tržištu, ali i učestvovanje na poznatim sajmovima širom sveta, učinilo je da šljivovica bude prepoznata, okićena brojnim medaljama i sve popularnija u krugovima poznavalaca žestokih alkoholnih pića.
U tom duhu i ove godine Stara Sokolova nastavlja da bude deo svetskih sajmova poput IWSC u Velikoj Britaniji, Prowein u Nemačkoj, ali i na izložbama pića na domaćem terenu iz dela Srbije gde su prve bačve i temelji postavljeni.

www.starasokolova.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije