Zlatibor Mountain resort
13.12.2022 Hoteli

Milosav Dunjić: “Zlatibor Mountain Resort & Spa je sa lakoćom zauzeo posebno mesto na turističkoj mapi Zlatibora”

Milosav Dunjić direktor kompanije NS Hotels otkriva zašto je Zlatibor Mountain Resort & Spa idealno mesto za savršeni planinski odmor

„Magnesium Wellness & Spa je dragulj našeg hotela“

Nakon uspeha u ravnici, kada je hotel “Pupin” u Novom Sadu dobio petu zvezdicu, kompanija NS Hotels je odlučila da sledeći korak bude planina i velelepni Zlatibor Mountain Resort & Spa. Osim razlike u reljefu, hoteli se, logično, razlikuju i u konceptu. Naš sagovornik direktor Milosav Dunjić na početku razgovora nam otkriva u čemu je razlika između ova dva hotelska objekta.
“Osnovna razlika je upravo u konceptu. Hotel Pupin pretežno posećuju gosti sa poslovnim motivom, uz dominantan broj stranaca. Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa je potpuno drugačiji i već izvesno vreme važi za najbolje mesto na kom možete da provedete savršen planinski odmor. Pored osnovne usluge polupansiona, uz neograničeno korišćenje luksuznog Magnesium Wellness & Spa centra, gosti imaju priliku da uživaju i u ostalim mnogobrojnim sadržajima hotela. Osim standardnog interesovanja za porodične i individualne posete, Zlatibor Mountain Resort & Spa je postao izuzetno atraktivan za organizovanje različitih poslovnih skupova. Vrhunski sadržaji za zabavu i relaksaciju, ali i konferencijski prostor sa najsavremenijom audio-vizuelnom opremom, izuzetno su pogodni za ovaj tip događaja, pa smo za relativno kratko vreme ugostili veliki broj renomiranih domaćih i inostranih kompanija. Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa je, takođe, sve češće mesto sportskih okupljanja i skupova. Poverenje su nam ukazali domaći i inostrani klubovi i izuzetno smo ponosni što smo tokom leta bili domaćini priprema sportskih klubova iz UAE„.

„Sva tri bazena su ispunjena jedinstvenom magnezijumskom vodom“

+ Okosnica zlatiborskog rizorta je spa centar. Možete li mi reći nešto podrobnije o njemu?
Magnesium Wellness & Spa je dragulj našeg hotela, u kom je svaki pedalj prostora podređen potpunom uživanju. Posebno ga izdvaja činjenica da su sva tri bazena (rekreacioni, plivački i dečiji) ispunjena magnezijumskom vodom. Istraživanja prestižnih naučnih institucija utvrdila su da se radi o vodi koja je, zahvaljujući svom hemijskom sastavu, jedinstvena u svetu i blagotvorno deluje na stanje čitavog organizma. Namenjena potpunoj revitalizaciji duha i tela, naša raskošna Spa zona gostima nudi nekoliko vrsta sauna, slanu sobu i tepidarijume, kao i sobe za masažu i luksuzne tretmane. Posetioci sa istančanim ukusom za uživanje mogu da se opuste u sofisticiranom, odvojenom VIP kutku, a oni koji u potpunosti žele da se isključe i prepuste blagodetima masaže, tišine i duboke relaksacije, mogu da uživaju u našem Spa apartmanu.

+ Brojnim unutrašnjim, ali i spoljašnjim aktivnostima privlačite goste na Zlatibor. Koliko znam još uvek je na snazi Opening promocija, ali su mi pažnju privukle i ponude Romantični jesenji beg za parove, kao i Jesenja porodična avantura za parove sa decom. Oba programa su osmišljena da gostima boravak bude u potpunosti ispunjen.
Svaku ponudu kreiramo sa posebnom pažnjom, u želji da gostima obezbedimo sadržajan i zanimljiv odmor koji će pamtiti. Pored brojnih hotelskih sadržaja, posetiocima nudimo mogućnost da uživaju u interesantnim outdoor aktivnostima. Na taj način im omogućavamo da dožive Zlatibor u pravom svetlu i da upoznaju neke od najzanimljivijih lokaliteta iz okruženja, poput Stopića pećine, vodopada u Gostilju, Ribničkog jezera i ostalih živopisnih mesta na planini. Usklađene sa vremenskim prilikama i sezonom, naše ponude uključuju različite izlete, od vožnje kvadovima ili Gold gondolom, preko posete Dino parku, do mnoštva drugih avantura u prirodi. Pored navedenih aktivnosti, sadržaje hotela koristimo i za organizaciju različitih kulturnih i zabavnih programa, poput pozorišnih predstava, animacija i muzičkih večeri.

“Dobro poznati novosadski gastro brend ‘Zak by Kalem’ prilagodili smo lokalitetu i dali mu poseban karakter u planinskom ambijentu

+ Šta biste još naveli što Zlatibor Mountain Resort & Spa razlikuje od konkurencije?
Zlatibor Mountain Resort & Spa je već po otvaranju, sa lakoćom zauzeo posebno mesto na turističkoj mapi Zlatibora. Prepoznatljiv je, pre svega, po idealnoj lokaciji, koja gostima obezbeđuje savršen pogled na centralni trg i zlatiborsko jezero. Pored jedinstvene lokacije, možemo da se pohvalimo brojnim sadržajima, prvenstveno luksuznim spa centrom, zatim Bowling centrom, bilijar salom, kongresnim centrom, dečijom igraonicom, podzemnom garažom, kao i vrhunskom gastronomijom – segmentom na koji smo posebno ponosni.
Dobro poznati novosadski gastro brend prilagodili smo lokalitetu i dali mu poseban karakter u planinskom ambijentu. Pored a la carte restorana, gostima je na raspolaganju i pansionski restoran RUJ, koji savršeno kombinuje tradiciju i savremene trendove u gastronomiji. Gosti su takođe prepoznali i našu profesionalnost i posvećenost, koja potiče od energije i načina funkcionisanja visokvalifikovanog, mladog kolektiva. Osoblje našeg hotela karakteriše spremnost da se izađe u susret gotovo svim zahtevima, u svako doba.
+ Dobro poznati koncept restorana “Kalem by Zak” je odavno merilo kvaliteta u Novom Sadu. Kako ste uspeli da ga “uparite” sa zlatiborskim podnebljem i sastojcima?
Želeli smo da izađemo iz okvira standardne lokalne ponude i da gostima pružimo mogućnost da probaju nešto inovativno i drugačije. Koristimo sve prednosti podneblja koje je izuzetno pogodno za proizvodnju zdrave i kvalitetne hrane i u skladu sa tim, obogatili smo našu dobro proverenu recepturu i prilagodili je okruženju.
+ Ušli ste u projekat izgradnje rizorta na Jahorini. Očekivao sam Kopaonik, ali ni ovo nije iznenađenje.
Jahorina je, zahvaljujući velikim ulaganjima u njene turističke potencijale i infrastrukturu, postala jedna od omiljenih destinacija za zimovanje u regionu. Prepoznali smo potencijal destinacije i mogućnosti koje ova planina nudi i odlučili da baš tu započnemo izgradnju najsavremenijeg, najsadržajnijeg i najvećeg rizorta u ovom delu Evrope. Jahorina Mountain Resort & Spa nalaziće se na idealnoj skijaškoj lokaciji, na nadmorskoj visini od 1650 metara. Činjenica da se na ovom mestu nalazio čuveni hotel „Jahorina“ nametnula nam je obavezu da izgradimo objekat koji će, u svakom smislu, biti jedinstven, ekskluzivan i izuzetno značajan za turistički i društveni život planine. Konstantan razvoj skijaškog turizma, kao i kongresnih i zabavnih sadržaja, motivisali su nas da napravimo veliki iskorak i posvetimo se izgradnji najmodernijeg planinskog kompleksa, koji će turistima ponuditi potpuno novo iskustvo odmora na Jahorini i svojim sadržajima zadovoljiti kriterijume i najzahtevnijih ljubitelja planinskog turizma

„Tim kompanije čini ambiciozan, mlad i visokokvalifikovani kadar“

+ Vašu kompaniju čine većinom mladi kadrovi. Koje osobine krase vaše saradnike i celokupan kadar?
Izuzetno sam ponosan na mlad tim koji je iskustva sticao na izuzetno kvalitetnim, zahtevnim i kompleksnim projektima, kao i na vrednosti koje nas povezuju, energiju koja vlada u kolektivu i na svaki uspeh koji smo, zajedničkim radom, postigli. Tim kompanije čini ambiciozan, mlad i visokokvalifikovan kadar, koji je svoja znanja i veštine poneo sa prestižnih domaćih i svetskih univerziteta. Neprestano se usavršavamo, pratimo trendove i to nam omogućava da budemo najbolji u svom poslu.
+ Možda će ovo pitanje izazvati neslaganje kod profesionalaca, ali kvalitet hotelske ponude u Srbiji, polako, ali sigurno dostiže evropski nivo.
Apsolutno se slažem. Poslednjih godina smo svedoci intenzivnog rasta i razvoja kvaliteta hotelske ponude u našoj zemlji. Taj prosperitet se ne reflektuje samo na planinski turizam, već imamo izuzetno dobre primere i u većim gradovima, u banjama i generalno, u celoj zemlji.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: NS HOTELS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije