3 Hotel Moskva istorija
18.02.2023 Hoteli

Moskva je uvek bila i ostala daleko više od hotela (VIDEO)

Od 14. januara 1908, kada je kralj Petar I Karađorđević otvorio palatu osiguravajućeg društva Rosija sa gostionicom Moskva, pa do današnjeg dana hotel Moskva je simbol Beograda i deo naše tradicije.

Hotel Moskva je mesto susreta, već punih 115 godina

Hotel Moskva jedno je od onih retkih, dragocenih mesta gde vreme stoji. Za sve nas Moskva je uvek bila i ostala daleko više od hotela.  Ovaj simbol Beograda deo je naših odrastanja i naše tradicije koju ljubomorno čuvamo. Ona je ponosni predstavnik onog Beograda koji još uvek postoji: tih, šarmantan i skriven na nekim čarobnim mestima koja odolevaju duhu novog vremena.
Jedan od najznačajnijih arhitektonskih bisera srpske prestonice izgrađen je u stilu ruske secesije sa elementima grčke antike. Pod zaštitom države je od 1968. godine  kao spomenik kulture glavnog grada, a od 1979. kao kulturno dobro od velikog značaja.
Hotel Moskva je mesto susreta, već punih 115 godina, a u novom videu, kroz romantičnu priču, možete videti koliko istorije, ljubavi i emocija može da stane u priču koja se zove Hotel Moskva.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: YOU TUBE / ARHIVA HOTELA MOSKVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije