teletina u maramici front
24.07.2021 Portfolio

Delikatan specijalitet se može napraviti i od ostataka hrane

Restorani, ali i HoReCa sektor u celini, svoju osnovnu delatnost baziraju na pružanju usluga ishrane i pića, zbog čega je ključno da se resursi koriste pametno i odgovorno. Pitanje održivosti i odnosa prema okruženju postaje jedno od ključnih za uspešnost poslovanja u budućnosti.

Kreativnošću do održivog poslovanja

Održivost omogućava stabilno profitabilno poslovanje, uz odgovoran odnos prema prirodnoj sredini i ljudima. Energetska efikasnost, umanjenje troškova i bolji odnos poslovanja prema planeti čini da se ugostitelji širom sveta uveliko okreću ovom načinu poslovanja.
Lepota profesionalnog ugostiteljstva i pripreme i služenja hrane jeste u kreativnosti. Kreiranjem održivih sredstava ponude restorani pokazuju svojim gostima da su svesni izazova savremenog okruženja i da su spremni da ulože napor i brigu kako o životnom okruženju, tako i o zdravlju svojih gostiju. Pažljiv i efikasan izbor namirnica i ponuda jela predstavljaju upravo dodatu vrednost, koja je potrebna za pozitivnu promenu. Lokalne, organske, sezonske životne namirnice, nutritivno izbalansirani obroci i umanjenje otpada od hrane – osnovni su pravci u definisanju održivog jelovnika. Uz malo mašte, ostaci od obrade kvalitetnih komada mesa mogu se iskoristiti za fina i nesvakidašnja jela.
Povodom 18. juna, svetskog Dana održive gastronomije, METRO Cash & Carry Srbija pripremio je za svoje HoReCa partnere jednostavan i praktičan Vodič za održive restorane – kratku brošuru saveta koji ukazuju na prednosti i mogućnosti organizacije i vođenja profitabilnog i održivog restorana.

teletina u maramici unutra

TELETINA U MARAMICI
u sosu od rena sa mariniranim ananasom lukom i tikvicama

POTREBNE NAMIRNICE:
Ostaci telećeg kotleta
So, biber
Maslac
Jagnjeća maramica
Za sos od rena
Ren
Mileram
Za prilog
Marinirani luk srebrenjak
Marinirani crveni luk
Ananas
Đumbir
Pomorandža
Čili paprika
Tikvice
Za garniranje
Matovilac

PRIPREMA
Kapu i druge ostatke telećeg kotleta obraditi, začiniti, zarolovati u maramicu i opeći na maslacu, vakumirati i kuvati na 56°C 3 sata ili na 60°C 2,5 sata. Naglo ohladiti. Od rena i milerama napraviti sos.
Ananas seći na tanke slajseve, marinirati u soku od pomorandže sa đumbirom i čili paprikom. Crveni luk marinirati u balzamiko redukciji, tikvicu blanširati na pari pa začiniti.
SERVIRANJE
Servirati po želji, garnirano matovilac salatom.

Milica Metro

MILICA ALEKSIĆ
rukovodilac METRO HoReCa centra

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije