meso
27.12.2020 Restoran

Alfredo Mediterraneo, jedinstveni ukus Mediterana

Alfredo Mediterraneo donosi iskustvo Mediterana u Beograd. Nalazi se na uglu ulica Strahinjića bana i Dobračine. Kapacitet restorana je 50 sedećih mesta, kao i 25 mesta u bašti.

Dizajn prate boje prijatnih tonova i adekvatno osvetljenje a autentični ukusi, jedinstvena prezentacija i servis hrane čine restoran posebnim.


Šef kuhinje Uroš Knežić ističe da je meni namenjen svima koji zaista žele da uživaju u hrani i piću i dodaje:
„Važno je napomenuti da apsolutno sve pravimo sami, od hleba preko paste do sladoleda, pritom koristimo namirnice proverenog kvaliteta. Iz menija izdvajamo dimljeni brancin koji služimo kao carpaccio, naravno sirov ali ujedno i dimljen na bukovini. Uz dodatni dekor serviramo ga na kamenu koji mi je prijateljica donela sa Svetog Stefana. Verujem da to jelo imamo jedini u gradu“, kaže šef Uroš Knežić i dodaje:

„Meso i stekove nabavljamo isključivo sveže iz Sjenice, ne koristimo dry age. Takođe, koristimo suvi led i tečni azot za malo atrakcije.”

Hranu prate i probrana vina s Mediterana. Od 20 etiketa izdvajaju se vina iz Italije i Španije, kao što su Pinot Grigio od Jermanna, Esmeralda i Sangre de torro od Torresa, kao i prestižna vina iz vinarije „Zvonko Bogdan”, „Aleksić” i drugih. U ponudi pića ističu se prestižni konjaci, japanski viski i druga pića renomiranih proizvođača.
Rakija destilerije „Zarić” dopunjuje listu.

Alfredo Mediterraneo

Adresa: Strahinjića bana 66, Beograd
Radno vreme: 9 do 23 h, ponedeljkom ne radi
Telefon: 062/55-33-55
Instagram: alfredo_mediterraneo_belgrade

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ALFREDO MEDITERRANEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije