Chef Mile Pupovac: Slučajni kuvar sa srećnim krajem
Mile Pupovac je jedan od mnogih koje je Novi Sad prigrlio zbog ratnih dejstava na prostorima bivše Jugoslavije. Rođeni Zadranin, nakon završenog Po...
pročitaj jošRestoran Kioku, smešten na krovu hotela Raffles London u kompleksu The OWO, predstavlja najnoviji dodatak ekskluzivnoj ponudi restorana ovog prestižnog hotela.
Na čelu restorana Kioku nalazi se proslavljeni majstor sušija Endo Kazutoshi, dobitnik Michelinove zvezdice, koji kombinuje svoje japansko nasleđe sa bogatim mediteranskim uticajima stečenim kroz brojne kulinarske avanture širom Evrope.
Restoran je smešten na šestom spratu bivše Ratne kancelarije u londonskom Vajtholu, što mu daje poseban istorijski značaj. Raffles London je transformisao ovu znamenitu zgradu u impresivan hotel, čime je spojio luksuznu ugostiteljsku uslugu sa bogatom britanskom istorijom.
View this post on Instagram
Gosti u Kioku mogu uživati u panoramskom pogledu od 360 stepeni na neke od najpoznatijih znamenitosti Londona, uključujući Big Ben, Londonsko Oko i Tower Bridge.
Dizajn enterijera restorana Kioku potpisuje Pirajean Lees studio, uspešno spajajući japansku i mediteransku estetiku kroz sofisticirane detalje. Enterijer je obogaćen tradicionalnim britanskim drvenim oblogama i japanskim platnom ukrašenim cvetnim motivima, što stvara prijatnu i umirujuću atmosferu.
Mural sa mesecom na plafonu dodatno naglašava japansku simboliku besmrtnosti i dugovečnosti.
View this post on Instagram
Poseban element u Kioku je Chef’s table sa osam mesta, gde gosti imaju priliku da posmatraju majstora Enda dok priprema svoj ekskluzivni meni od 11 sledova.
Za one koji traže još intimnije iskustvo, privatna trpezarija smeštena u jednoj od kupola zgrade nudi nezaboravan pogled na grad.
View this post on Instagram
Endo Kazutoshi je koncept Kiokua definisao kao sećanje, oslanjajući se na svoje bogato japansko nasleđe i evropske kulinarske uticaje.
Meni nudi jedinstvena jela koja spajaju japanske tehnike i mediteranske ukuse, kao što su sašimi i nigiri sa modernim dodacima.
Ističu se jela poput pesto testenine sa sipom u obliku taljatela, kao i žuti rep ribe sa sobacha guanciale mrvicama i kavijarom.
Restoran nudi i impresivan koktel meni, koji kombinuje egzotične sastojke poput yuzu-a i nori-a sa tradicionalnim španskim i italijanskim ukusima.
Pored toga, gosti mogu uživati u najvećem izboru sakea u Evropi, uz stručnu pomoć sommeliera za savršeno uparivanje sa svakim jelom.
View this post on Instagram
Usluga u Kioku je prijateljska, pažljiva i profesionalna, sa izuzetnim znanjem o jelima i sastojcima.
Poseban doživljaj pruža i živa muzika, dostupna od četvrtka do subote, što doprinosi celokupnoj atmosferi restorana.
View this post on Instagram
Za ručavanje u ovom ekskluzivnom restoranu, preporučuje se da izvršite rezervaciju jer je interesovanje izuzetno veliko, a kapacitet restorana strogo ograničen.
Slične teme:
Besramno raskošan: Nammos Dubai je restoran sa najvećom zaradom na svetu
Posetili smo Brooklands – restoran sa 2 Michelinove zvezdice, mirisom benzina i kerozina
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Svako ko je b...
pročitaj jošTradicionala 2025 - Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpom...
pročitaj jošChef Mario Mandarić otvara restoran u Beogradu, vest je koja je obradovala sve iskrene ljubitelje regionalne gastronomije. Chef Mario Mandarić je ...
pročitaj još