Saša Pejić, BQ Group: Velika konkurencija, rast troškova i transformacija malih biznisa
U tradicionalnoj anketi magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i menadžera naj...
pročitaj jošRestoran Kioku, smešten na krovu hotela Raffles London u kompleksu The OWO, predstavlja najnoviji dodatak ekskluzivnoj ponudi restorana ovog prestižnog hotela.
Na čelu restorana Kioku nalazi se proslavljeni majstor sušija Endo Kazutoshi, dobitnik Michelinove zvezdice, koji kombinuje svoje japansko nasleđe sa bogatim mediteranskim uticajima stečenim kroz brojne kulinarske avanture širom Evrope.
Restoran je smešten na šestom spratu bivše Ratne kancelarije u londonskom Vajtholu, što mu daje poseban istorijski značaj. Raffles London je transformisao ovu znamenitu zgradu u impresivan hotel, čime je spojio luksuznu ugostiteljsku uslugu sa bogatom britanskom istorijom.
View this post on Instagram
Gosti u Kioku mogu uživati u panoramskom pogledu od 360 stepeni na neke od najpoznatijih znamenitosti Londona, uključujući Big Ben, Londonsko Oko i Tower Bridge.
Dizajn enterijera restorana Kioku potpisuje Pirajean Lees studio, uspešno spajajući japansku i mediteransku estetiku kroz sofisticirane detalje. Enterijer je obogaćen tradicionalnim britanskim drvenim oblogama i japanskim platnom ukrašenim cvetnim motivima, što stvara prijatnu i umirujuću atmosferu.
Mural sa mesecom na plafonu dodatno naglašava japansku simboliku besmrtnosti i dugovečnosti.
View this post on Instagram
Poseban element u Kioku je Chef’s table sa osam mesta, gde gosti imaju priliku da posmatraju majstora Enda dok priprema svoj ekskluzivni meni od 11 sledova.
Za one koji traže još intimnije iskustvo, privatna trpezarija smeštena u jednoj od kupola zgrade nudi nezaboravan pogled na grad.
View this post on Instagram
Endo Kazutoshi je koncept Kiokua definisao kao sećanje, oslanjajući se na svoje bogato japansko nasleđe i evropske kulinarske uticaje.
Meni nudi jedinstvena jela koja spajaju japanske tehnike i mediteranske ukuse, kao što su sašimi i nigiri sa modernim dodacima.
Ističu se jela poput pesto testenine sa sipom u obliku taljatela, kao i žuti rep ribe sa sobacha guanciale mrvicama i kavijarom.
Restoran nudi i impresivan koktel meni, koji kombinuje egzotične sastojke poput yuzu-a i nori-a sa tradicionalnim španskim i italijanskim ukusima.
Pored toga, gosti mogu uživati u najvećem izboru sakea u Evropi, uz stručnu pomoć sommeliera za savršeno uparivanje sa svakim jelom.
View this post on Instagram
Usluga u Kioku je prijateljska, pažljiva i profesionalna, sa izuzetnim znanjem o jelima i sastojcima.
Poseban doživljaj pruža i živa muzika, dostupna od četvrtka do subote, što doprinosi celokupnoj atmosferi restorana.
View this post on Instagram
Za ručavanje u ovom ekskluzivnom restoranu, preporučuje se da izvršite rezervaciju jer je interesovanje izuzetno veliko, a kapacitet restorana strogo ograničen.
Slične teme:
Besramno raskošan: Nammos Dubai je restoran sa najvećom zaradom na svetu
Posetili smo Brooklands – restoran sa 2 Michelinove zvezdice, mirisom benzina i kerozina
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošU istinskoj lepoti prirode kod Novog Slankamena, uz obalu Dunava, smešten je Atelje vina Šapat, koji nudi jedinstvenu kombinaciju najkvalitetnijeg ...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji....
pročitaj još