Cafe Bar & Restoran preporuka: Thyme Street Cuisine
Thyme Street projekat je za relativno kratak period pomerio beogradsku, a samim tim i srpsku gastronomsku scenu. Nakon street food objekta u Zemunu...
pročitaj jošBroj 22 simbolizuje načelo preciznosti i ravnoteže. Ovaj broj ukazuje na velike ideje, velike planove, idealizam i ogromno samopouzdanje.
U vreme kada je budućnost svih poslova neizvesna i kada ne znamo koliko će pandemija trajati, ove reči prijaju. Verovali u numerologiju ili ne. Ipak iza simbolike broja 22, kao i iza simbolike svih znakova pored puta stoji čovek. A to ste svi vi koji ste uspeli da nastavite stazom uspeha. Uspeha zbog održavanja posla, uspeha zbog toga što ste sačuvali vaš tim, uspeha što ste napravili korak napred. Ma koliko mali ili veliki bio.
Još jedan korak napred za nas u redakciji je i ovaj broj magazina koji čitate. I ne samo za nas, već i za sve sagovornike koji su želeli da nesebično podele svoje znanje i iskustvo. Mihailo Kovačević iz “Gradske pržionice” nam je ispričao delić puta otkrivanja magije kafe. Đorđe Klipić nam priča koji su mu planovi na mestu šefa kuhinje restorana “Tchaikovsky”, a Vanja Puškar je podelio svoja razmišljanja o konceptu Nove Balkanske Kuhinje. Donosimo vam prikaz gastronomskog užitka koji je priredio šef Filip Ćirić u Homi, a mlada šefica Katarina Vrenc nam je pričala kako je za kratko vreme postala nova nada hrvatske gastronomije. Aleksandar Bućan nastavlja da nam otkriva tajne molekularne gastronomije, dok su menadžeri koji sarađuju sa HoReCa sektorom podelili sa nama planove za narednu godinu. Naredna godina koja mora biti uspešna, jer ceo ugostiteljski sektor je prepun sjajnih i sposobnih ljudi koji će pronaći dovoljno snage, volje, strpljenja, znanja i umeća da tako i bude.
I kako naš prijatelj i saradnik Hadži Jovan Mrđenović kaže: “Moraš biti posebna sorta ljudi da bi se bavio ovim poslom”.
I upravo zato, svim ljudima “posebne sorte” puno sreće i uspeha u 2022. godini!
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
Ideja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj jošPrvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj jošŽene u ugostiteljstvu, hteli mi to da priznamo ili ne, još uvek nisu ravnopravne sa muškarcima, mada se situacija znatno popravlja iz godine u godi...
pročitaj još