
U Rovinj na Weekend Food Festival stiže i najpoznatiji svetski picajolo Franko Pepe
Weekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom. [caption id="attachment_11561" alig...
pročitaj jošBocuse d’Or Europe, popularni Zlatni Bokiz, će se održati u Lionu 2023. godine, a do tada se održavaju kvalifikaciona takmičenja. Jedno od takvih će se održati na gastronomskom sajmu Sirha u Budimpešti 23. i 24. marta. Za 10 mesta će se boriti 20 timova u dva kruga.
Degustacioni žiri čini 20 šefova, uglavnom onih koji su ranije pobeđivali na takmičenju i svaki šef dolazi iz jedne od zemalja učesnica. Deset šefova će ocenjivati hladna jela i male zalogaje, a drugih deset jela servirana na tanjiru. Kandidati se ocenjuju prema nizu kriterijuma poput ukusa jela, izvedbi, tehnikama, prezentaciji, originalnosti, organizaciji timova i slično.
Nakon ovog gala gastronomskog događaja, za vaš kalendar bi mogao biti zanimljiv Weekend Food Festival u Rovinju, koji će se ove godine održati od 5. do 8. maja. Najavljen je dolazak mnogih svetskih šefova, poslastičara, restoranskih i hotelskih menadžera.
Dolazak su zasad potvrdili Rasmus Munk iz Alchemista (2 Michelinove zvezdice) iz Kopehagena, zatim braća Berezucki iz moskovskog Twin Gardena ( 2 Michelinove zvezdice) i Ana Roš iz Hiše Franko (2 Michelinove zvezdice). Imena ostalih gostiju organizatori će objavljivati kako budu dobijali potvrde.
Ana Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj jošRestoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj jošRodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj još