Art of plating – 10 zapovesti
Vodič kroz umetnost serviranja koji smo vam priredili pružiće vam sve što treba da znate o plating tehnikama koje možete videti u najboljim fine-di...
pročitaj jošU Lijonu su proglašeni najbolji kuvarski timovi na svetu. Pobedu je odnela reprezentacija Danske, a slede je Norveška i Mađarska.
Ovo izdanje Bocuse d‘Ora stavilo je glavni akcenat na ideju društvenog angažmana. Posebno je bio zanimljiv događaj pod nazivom „Nahranite decu“. Svaki tim je morao osmisliti kompletan meni istovremeno nutritivno izbalansiran i zabavan koji su ponudili deci.
Sastavili su i poseban dečji žiri koji su činila deca od deset godina koja su komentarisala jela timova iz 24 zemlje. Pobednik u ovoj kategoriji je bio francuski tim. Pored ove dečije kategorije, najviše uzbuđenja je izazvala kategorija jelo na bazi grdobine. Tim Švedske je izvojevao tesnu, ali po mišljenju većine, zasluženu pobedu.
Legendarni šef Pol Bocuse je osmislio ovo prestižno svetsko takmičenje za kuvare još 1987. godine. Danas je Bocuse d’Or daleko više od običnog gastronomskog takmičenja. To je svojevrsna laboratorija izvrsnosti i inkubator talenata u kojem predanost, strast, tehnika i kreativnost određuju najveće kuvare sutrašnjice, kao i odskočna daska za svako ko želi steći međunarodno priznanje.
Pastry chef restorana Faro Dunja Lukić je nakon završenog fakulteta u Moskvi, odlučila da poslastičarstvo bude njena profesija. Uspešno je završila...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na svečanoj ceremoniji, 24. aprila, u hotelu Hayatt Rege...
pročitaj jošChef Marko Đerić je nakon završenih studija na Almi, međunarodnoj školi italijanske kuhinje u Kolornu, započeo svoj profesionalni put u Ženevi gde ...
pročitaj još