
U prodaji je novi broj magazina LA CUCINA ITALIANA! Radost leta na stolu!
U razgovoru sa šefom Davidom Šimunićem, maestrom iz restorana Salon 1905, koji je u Gault&Millau vodiču za Srbiju proglašen za Šefa budućnosti,...
pročitaj jošVila Gospava je ogledalo želje njenih vlasnika da stvore prostor visokog stila koji odiše luksuzom i komforom. Ambijent je autentična slika glamurozne rustike.
To je raskoš koja se ne posmatra kroz izlog kao nešto daleko, nedodirljivo i nedosanjano. Naprotiv. To nije hladna muzejska klasika već enterijer koj budi osećaj bliskosti i pripadnosti. Poreklo samog imena za ovu vilu, sagradjenu davne 1939.godine, otkriva tu specifičnu alhemiju. Gospava, to staro srpsko ime nosila je majka vlasnika današnje vile.
Iako u potpunosti renovirana po najvišim standardima modernog doba vila čuva sponu sa prohujalim vremenima, sa osvedočenim vrednostima u čijim temeljima je bezgranična ljubav. Ime vile ukazuje na tu vezu koja gradi most izmedju prošlosti i sadašnjosti.
Danas, 15. oktobra u Vili Gospavi u ulici Koste Glavinića broj 3, vas čeka decentni jadranski meni:
* Riblji pâté
* Salata od jadranske hobotnice
* Istarski brodet
* Brancin na žaru sa sotiranim povrćem i baby spanaćem
* Kolač od pomorandže
Chef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj jošOskar Kovač je sa 13 godina znao da će biti kuvar. Nakon stažiranja u Michelinovim restoranima u inostranstvu, prošle godine je sa roditeljima i br...
pročitaj jošPlanetarno popularan chef odavno prepoznat kao britanski kulinarski brend, Jamie Oliver proširio je svoje međunarodno prisustvo otvaranjem Jamie’s ...
pročitaj još