1 Masimo Botura
08.05.2022 Trendovi

Šefovi Masimo Botura i Dabiz Munjoz poput rok zvezda ispraćeni ovacijama!

Završnica programa Weekend Food Festivala nedvosmisleno  je bio jedan od glavnih motiva dolaska većine posetilaca. Glavni hit i najveće zvezde festivala bili su šef Masimo Botura, vlasnik restorana Osteria Francescana sa tri Michelinove zvezdice i Dabiz Munjoz, najbolji svetski šef 2021. po izbor Best Chef Awardsa te vlasnik restorana DiverXO – jedinog restorana sa tri Michelinove zvezdice u Madridu.

Botura: „Dosta je pravdanja!“

Osim što su njihovi nastupi do kraja ispunili i u potpunosti oživeli najveću dvoranu festivala, oba velikana ispraćena su ovacijama oduševljenja, čime je ujedno na najbolji mogući način zaključen i najveći gastronomski događaj godine.

2 Masimo Botura

Jedan od najvećih velikana gastro industrije Masimo Botura, maestralni virtuoz u kuhinji u inspirativnom razgovoru otkrio je kako je to voditi restoransko „carstvo“, ali i ponudio savete za mlade šefove.
„Dosta je pravdanja. Nosimo veliku odgovornost i moramo preduzeti nešto. Svet nas treba. Pritom ne zaboravite odakle dolazite i ko ste, jer diverzitet i kultura su bitni“, poručio je Botura.
Istaknuo je da se svet gastronomije kreće u pravcu održive budućnosti, promišljajući pritom o konceptima koji su novi, a zapravo se temelje na povratku u prošla vremena.

Dabiz Munjoz

„Budite spremni da pogrešite!“

Njegov prethodnik na najvećoj pozornici festivala, Dabiz Munjoz, zaintrigirao je publiku originalnim uvodnim videom, ali i pričom o kulinarskoj avangardi, pri čemu je pokazao i zašto je 2021. proglašen najboljim sjetskim šefom.
„Postoje različita pravila za kreativnost, no pre svega treba biti hrabar i spreman pogrešiti. To i jeste kreativnost – pogrešiti i sto puta, ali nastaviti dalje radi stvaranja nečeg novog. To je avangarda!“, poručio je Dabiz Munjoz.

4 Poslastičarke Rovinj

„Šlag na torti“

Kada je reč o intrigantnim nastupima, svakako treba spomenuti i „Translating flavors“ meksičkog šefa Santijaga Lastre, vlasnika  restorana KOL sa jednom Michelinovom zvezdicom. A za posebnost panela „Šlag na torti“ pobrinule su se Ana Omazić, pastry chef danskog restorana Alchemist, Maša Salopek, najbolja poslastičarka na svetu iz Hiše Franko i Ljupke Gojić Mikić, vlasnice poslastičarnice Jolie Petite.  Pod moderatorskom palicom Tee Mamut su govorile o tome kako su sebi, ali i svima ostalima, svojim radom dokazale da se snovi ostvaruju i čuda događaju te da je zaista samo nebo granica za one ustrajne, vredne i predane.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: EMICA ELVEĐI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije