1 Entoni Borden
07.04.2022 Trendovi

Slavni šef kupio nož Entonija Bordena za 231.000 dolara!

Nakon smrti Entonija Bordena, velikog šefa i putopisca, porodica je njegove lične stvari stavila na aukciju. Te 2019. mogli ste se nadmetati za njegov Roleks, slike i razne suvenire, koje je Borden donosio sa putovanja, a prikupljena sredstva su donirana za stipendiranje studenata na na The Culinary Institute of America.

1 Marko Pjer Vajt

Tek sada je otkriveno da se radi o Marku Pjeru Vajtu

Jedan od predmeta koji je privukao najviše pažnje bio je ručno rađeni nož koji je za njega izradio Bob Kramer, a tada je koštao 5.000 dolara.
Na aukciji je prodat za neverovatnih 231.000 dolara, a tu cenu platio tada anonimni kupac. Danas,  portal 8 Days objavio je vest kako je novi vlasnik noža zapravo poznati britanski šef Marko Pjer Vajt. On je, kako pišu, navodno kupio nekoliko Bordenovih ličnih stvari, uključujući i poklone koje je sam Marko svojevremeno dao Bordenu, a koje za njega imaju posebnu sentimentalnu vrednost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 8 DAYS Eat (@8days_eat)

Neki od tih predmeta, kako piše 8 Days, danas su izloženi u The English House, restoranu britansko šefa u Singapuru, gde ih gosti mogu razgledati. Ranije spomenuti nož takođe je izložen u restoranu, a tu je i skulptura Michelin čovečuljka koji je Marko Pjer Vajt poklonio Bordenu.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: 8 DAYS

FOTO: GETTY IMAGES / 8DAYS / INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije