Tradicionala 2025
18.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – kafana Kod Bore, Ljubiš i Tradicija

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Tradicionala 2025 izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

22. KAFANA „KOD BORE“
Birčaninova 63, Sedlari, Valjevo
Radno vreme: 08.00-23.00

Kod Bore - ziva pljeskavica

Ovde se već 50 godina pripremaju nacionalna jela premium kvaliteta, u prepoznatljivoj atmosferi srpske kafane.

  • Živa pljeskavica
  • Dimljeni vrat
  • Ćevapčići
  • Mrvljeni paradajz
  • Dimljena pastrmka
  • Rakija
  • Palačinke sa domaćim pekmezom

23. RESTORAN „LJUBIŠ“
Zelenkada 5, Zlatibor
Radno vreme: 13.00-22.00

Suvomesnati i mlečni proizvodi, kao i ribnjak sa pastrmkom koju ovde pripremaju na žaru, obavezan su zlatiborski suvenir koji morate probati.

  • Projice, pita sa sirom
  • Kajmak, lisnati sir
  • Pastrmka na žaru
  • Teletina ispod sača
  • Pečene polutke krompira sa slaninom
  • Rakija divlja kruška, rakija gorda
  • Kolač od presovanih suvih šljiva sa orasima

24. RESTORAN „TRADICIJA“
Tadeuša Košćuška 63, Beograd
Radno vreme: 09.00-02.00

Tradicija pred posetioce donosi najlepše ukuse nacionalne kuhinje u stilizovanom rustikalnom ambijentu.

  • Suve šljive punjene sirom u slaninici
  • Grilovani đubek na podlozi od povrća
  • Ćuretina sa mlincima
  • Jagnjeća bajadera sa krompirima
  • Jagnjetina i teletina ispod sača
  • Gurmanska pljeskavica
  • Tufahije, baklava i princes krofne

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Mali hrast, Avalica i Kod Rajka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije