Receptura za ljuti sos koji se izrađuje od samo tri sastojka neće nikada biti promenjena jer osobe koja jedina ima ovlašćenje da je promeni, nema više od 100 godina
„Sos se i dalje priprema u buradima od belog hrasta u kojima je nekad ležao vrhunski viski“
„TABASCO® je višenamenski sos koji dodavanjem u jela ne preuzima njihov osnovni ukus, već ih samo čini ukusnijim”, kaže gospodin Simons, dodajući da TABASCO® ne poznaje granice: „Korejska, tajlandska, američka, srpska kuhinja, nije važno – mi možemo vašu hranu učiniti još ukusnijom”.
Osim originalnog crvenog umaka, brend je od 1994. godine na tržište izbacio još sedam drugih ukusa, poput zelenog Halapenjo sosa, sosa s belim lukom, Habanero TABASCA® i slično, od kojih mnogi još nisu dostupni u svim zemljama u kojima se osnovni sos prodaje, tako da je budućnost TABASCO® sosa svetla. I prijatno ljuta.
Marinada za Ejveri pileća krilca
SASTOJCI (za 18 većih ili 24 manjih pilećih krilaca): * 240 ml soja sosa * 120 ml dižon senfa * 120 ml vode * 20 ml Tabasco sosa * 34 g belog luka * 34 g svežeg đumbira * 2 kašičice peršuna * 2 kašičice majčine dušice * 2 kašičice ruzmarina * 2 kašičice timijana
Krilca potopite u dve trećine marinade, dok ćete ostatak sačuvati za premazivanje krilaca dok ih grilujete.
Tabascoville
Tabasco papričice od kojih se pravi sos daleko su od najljućih papričica na svetu. Njihova ljutina se na Skovilovoj (Scoville) skali kreće u rasponu od 30.000 do 50.000 skovila. Da biste mogli da uporedite, čuvene halapenjo papričice ne dostižu više od 8.000, ali zato habanero papričice se mere sa 100.000 skovila. Naše autohtone sorte papričica dostižu 30.000-40.000 skovila, te nam zato ukus TABASCO® sosa u potpunosti odgovara.