LaCasadeCafe 1
02.09.2022 Cafe Bar

La Casa de Caffe – kao kod svoje kuće

Postoje mesta koja su ispunjena posebnom atmosferom, energijom i toplinom; mesta u kojima nas dočeka iskren osmeh i u kojima strast, posvećenost i ukus prepoznajemo u svakom detalju. Njih volimo i njima se vraćamo jer čine da se osećamo prijatno i slobodno kao kod svoje kuće. Jedno od takvih mesta je upravo La Casa de Caffe koje privlači svojim mediteranskim šarmom i akustičnom atmosferom. Stiče se osećaj kao da ste na nekoj udaljenoj morskoj destinaciji. Luksuzan ambijent krase prirodni materijali i udoban nameštaj koji nije svakidašnji.

La Cassa de Caffe privlači svojim mediteranskim šarmom i akustičnom atmosferom. Gosti imaju utisak da su na nekoj dalekoj destinaciji pored mora.

Iskusni i srdačni baristi u La Casa De Caffe predstaviće kafe iz tri različite države. Sorta kafe iz Brazila koja je 2021. odlikovana kao najbolja a krase je ukusi čokolade i pralina. Dok kafe iz Kolumbije i Etiopije dolaze sa manjih plantaža i predstavljaju pravu eksluzivu po karakteristikama. Stavka koja čini sve kafe i čajeve još kvalitetnijim je voda. Revolucionarna filtracija reverznom-osmozom doprinosi ukusu i bistrini u šoljici. Pored kvalitetnog espresa, u ponudi se nalaze ručno pripremljene filter kafe. Šank je osmišljen kao pozornica, a jedinstveni Brew Bar je iskustvo za sebe. Svaki gost je u mogućnosti da se pridruži baristima tokom pripreme i proširi svoju perspektivu na ovu temu.

LaCasadeCafe2

Osvežavajuća hladno ceđena flter kafa tzv. Cold Brew, jednostavan je napitak koji zahteva izuzetno dugačku pripremu. Kafa se potapa u hladnu vodu u kojoj stoji 12 časova, nakon čega se duplo filtrira. Hladna ekstrakcija izvlači iz kafe drugačije karakteristike, ima više kofeina i gorčine ali je izuzetno pitka i potpuno drugačija u poređenju sa toplim filterima. Najpopularniji napitak na bazi kafe, kapućino, dolazi do izražaja zbog upotrebe izuzetno kvalitetnog i svežeg mleka. Kremast, sladak i upotpunjen ukus, ukrašen latte artom, nateraće konzumente da preispituju svoju naviku dodavanja šećera u kafu.

Iako je primaran fokus na kafi, u ponudi La Casa De Caffe su interesantna vina iz Španije, Srbije, Italije i Francuske, koja se savršeno uklapaju u večernju varijantu ovog lokala, poput Albert Bichot Chablis koje je školski primer Chablia iz Burgundije. Zatim, Chateau D’Escalans Whispering Angel jedno od najpoznatijih provansalskih rozea. Pravi eksluzivitet crvenog vina u ovom ambijentu predstavlja Costasera Amarone della Valpolicella Classico. Costasera označava padine koje gledaju ka zalasku Sunca i koje su najbolje u Valpolicella Classicu za proizvodnju kvalitetnog Amaronea.

LaCasadeCafe3

Trenutak kada Sunce zalazi vreme je da se sa kratkog espresa pređe na druga kratka pića. Obožavaoci ruma se na trenutak mogu pronaći u Gvatemali uz Ron Zacapu, koji nastaje mešavinom rumova starih od 6 do 23 godine ili pak u Venecueli uz Diplomatico Reserve, 12 godina starog ruma. Dve vrste džina upotpunjuju užitak. Young Salt, džin domaće proizvodnje i džin iz Škotske po imenu Botanist. U ponudi se nalaze i eskluzive kao što su Nikka Days, Glenmorangie Quinta Ruban 14 godina star viski. Sažet, jednostavan ali neophodan izbor koktela poput Cold Brew Džin Tonika, Negronija, Huga, Mohita, kreirani su od strane izuzetnih ljudi sa najboljim sastojcima koje jedan premium lokal može da ponudi. Pritom nisu izuzeti ni obožavatelji likera koji mogu uživati i degusitrati Amareto Disaronno ili Meukow Xpresso Cafe & Cognac.

U La Casa de Caffe svakog dana goste očekuje jedinstven izbor kafa vrhunskog kvaliteta iz čitavog sveta, ekskluzivan izbor vina sa najboljih plantaža kao i nesvakidašnja ponuda destilata

La Casa de Caffe je sjajno mesto za uparivanje svežih peciva sa kafom, a to je obezbedila u saradnji sa Mandarinom. Sa druge strane kolaboracija sa Bematom u lokal donosi kvalitetnu, mrsnu i vegetarijansku ponudu sendviča i salate. Posetioci mogu uživati u malim ritualima, sami ili sa bližnjima, spoju svežih, egzotičnih ukusa i u jedinstvenom ambijentu u jednom od mladih i najuzbudljivijih delova grada.

La Cassa de Caffe
www.lacasadecaffe.rs
Bulevar Vudroa Vilsona 8, Beograd
Telefon: 011/749-60-87
IG @lacasa_decaffe
E-mail: [email protected]
Radno vreme: ponedeljak – nedelja 8.00h – 23.00h

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ / NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: LA CASA DE CAFFE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije