
Subotički Boss planira izgradnju restorana na Paliću
Čuveni subotički restoran Boss planira gradnju restorana sa prenoćištem na zapadnoj obali jezera Palić. Restoran Boss uskoro i na Paliću Projek...
pročitaj jošBlagog ukusa i visoke nutritivne vrednosti, ječam se jednostavno sprema i upija ukuse sastojaka sa kojim se kuva. U restoranu ID približili su gostima ječam kroz pripremu italijanskog rižota s miročkim sirom
Ječam je jedna od prvih uzgojenih žitarica, poznata još iz antičkih vremena. Ova nekada osnovna namirnica, i danas je prisutna u kuhinjama širom sveta. Divnog. blagog ukusa i visoke nutritivne vrednosti, ječam se jednostavno sprema i upija ukuse sastojaka sa kojima se kuva
Jelovnik u restoranu ID sadrži mnoge namirnice koje su generalno zapostavljene bez valjanog razloga. Jedna od takvih je ječam. Poznata činjenica je da su ljudi širom planete konzumirali tu namirnicu hiljadama godina. Izuzetno je važna u ishrani, sadrži veliki broj minerala, vitamina i bogata je antioksidansima. Dokazano je da blagotvorno utiče na organizam, tako da je i danas u sastavu mnogih zdravih dijeta i posebnih režima ishrane.
U ID-u, Zorica Nikolić, šefica kuhinje, kroz pripremu italijanskog rižota preko koga servira grilovani miročki sir približila je ječam gostima.
SASTOJCI:
* 30 g karamelizovanog luka
* 120 g skuvanog ječma
* 100 g miročkog sira
* 40 g putera
* biber
* so
* 12 g senf-meda
* 60 g dimiglas sosa
PRIPREMA:
U posudu staviti skuvan ječam. Dodati karamelizovani crni luk, puter, dimiglas sos, malo putera, biber, so. Miročki sir opeći na grilu da dobije zlatnožutu boju. Servirati na ječmu dekorisanom sa sosom od senfa i meda i krančom od ječma.
ZORICA NIKOLIĆ
šefica kuhinje
Mauro Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru, nakon višegodišnjih najava napokon će ostvariti svoj san. Che...
pročitaj jošSlavni chef David Chang je na svom podkastu izjavio da je burger zadnja stvar koju bismo trebali stavljati na roštilj. "Roštilj pretvara sočan bur...
pročitaj jošPizza Fest Srbija 2023 dolazi u Srbiji zahvaljujući Danijelu Zlatkoviću i Danijeli Pantić Vlahović. Pizza Fest Srbija 2023. će se održati u Beogr...
pročitaj još