
Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošWeekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom.
Šef Dabiz Munjoz
Tokom tri dana najukusnijeg festivala u aprilu posetioci će uživati u brojnim predavanjima i panel diskusijama povezanim s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom, te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svetskih šefova. Prvi u nizu je Dabiz Munjoz koji je dve godine izabran za najboljeg šefa na svetu. On će uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DiverXO dovele do tri Michelinove zvezdice.
Trio majstora iz Disfrutara
Stiže i najpoznatiji šefovski trio: Oriol Kastro, Eduard Ksatru i Mateu Kazanjas iz fenomenalnog restorana Disfrutar. Zatim Sajmon Rogan, šef restoran L’ Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz Kopenhagena stiže Erik Vildgard sa svojom neverovatnom životnom pričom, a iz Gucci Osterije Masima Boture, šefovi Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo.
Takahiko Taka Kondo i Karime Lopez iz Guči Osterije Masima Boture
Popisu šefova treba svakako dodati možda najpoznatije ime u svetu picajola – Franko Pepe. Reč je o velemajstoru pice, a svi pristuni će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.
Jedna od Pepeovih kreacija
Kroz brojne masterklasove posetioci će moći degustirati brojna maslinova ulja i vina i prisustvovati brojnim radionicama. Weekend Food Festival ove godine želi za istim stolom okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni deo posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.
Weekend Food Festival je mesto okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posetilaca, a ulaznice osigurajte na www.weeekendfoodfestival.com i to uz popust od 20% do kraja februara.
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj još