
Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu
Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zai...
pročitaj jošWeekend Food Festival će se održati i ove godine u Rovinju od 14. do 16. aprila, sa još bogatijim programom.
Šef Dabiz Munjoz
Tokom tri dana najukusnijeg festivala u aprilu posetioci će uživati u brojnim predavanjima i panel diskusijama povezanim s hranom, pićem, gastronomijom, ugostiteljstvom, te prehrambenom industrijom. Kao i prošle godine u Rovinj stižu i neki od najboljih svetskih šefova. Prvi u nizu je Dabiz Munjoz koji je dve godine izabran za najboljeg šefa na svetu. On će uživo pokazati kako nastaju njegove maštovite i avangardne kreacije, koje su njegov restoran DiverXO dovele do tri Michelinove zvezdice.
Trio majstora iz Disfrutara
Stiže i najpoznatiji šefovski trio: Oriol Kastro, Eduard Ksatru i Mateu Kazanjas iz fenomenalnog restorana Disfrutar. Zatim Sajmon Rogan, šef restoran L’ Enclume i pokretač farm-to-table pokreta. Iz Kopenhagena stiže Erik Vildgard sa svojom neverovatnom životnom pričom, a iz Gucci Osterije Masima Boture, šefovi Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo.
Takahiko Taka Kondo i Karime Lopez iz Guči Osterije Masima Boture
Popisu šefova treba svakako dodati možda najpoznatije ime u svetu picajola – Franko Pepe. Reč je o velemajstoru pice, a svi pristuni će se pobliže upoznati s njegovim tajnama zanata.
Jedna od Pepeovih kreacija
Kroz brojne masterklasove posetioci će moći degustirati brojna maslinova ulja i vina i prisustvovati brojnim radionicama. Weekend Food Festival ove godine želi za istim stolom okupiti sve kojima su hrana i piće sastavni deo posla, pa će se govoriti o važnom segmentu prehrambene industrije: o hrani koja se svakodnevno nalazi na našem stolu, kao i o navikama nas potrošača koji svakodnevno kupujemo hranu. i izlagači iz svijeta kave, maslinovog ulja, sireva i tartufa. Nakon predavanja i panela, diskutiranja i degustiranja, večeri će se nastaviti uz najbolji spoj glazbe i hrane.
Weekend Food Festival je mesto okupljanja, druženja, stvaranja konekcija i umrežavanja, u opuštenoj atmosferi, uz odličnu hranu i još bolju zabavu. Ove godine očekuje se još veći broj posetilaca, a ulaznice osigurajte na www.weeekendfoodfestival.com i to uz popust od 20% do kraja februara.
Sofija Vujasinović, pastry sous chef njujorškog restorana Per Se, otkriva kako se oseća kao prva Srpkinja koja ima važnu ulogu u jednom restoranu s...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj jošKristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj još