23.02.2023 Chef

Lista učesnika Weekend Food Festivala sve duža! Ana Roš, David Skoko, Vanja Puškar…

Weekend Food Festival ponovno će u aprilu biti centar svetske gastronomske scene, potvrđeno je na nedavnoj konferenciji za medije.

Weekend Food Festival od 14. do 16. aprila

“Najveći uspeh je što smo se već prvu godinu uspeli pozicionirati kao jedan od najvećih gourmet festivala u regionu i tako stati uz bok najvećih evropskih festivala, ako se uzme u obzir lista šefova koji su gostovali”, rekao je Boris Kovaček, direktor festivala.
Baš zato što je prošlogodišnje izdanje bilo tako uspešno u Rovinj se vraća Dabiz Munjoz, dve godine zaredom, najbolji šef na svetu. Ove godine Dabiz će posetiocima uživo pokazati kako nastaju neka od njegovih kreativnih jela.

Žoao Oliveira

Lokalno i održivo je nit vodilja festivala

Omiljena slovenačka šefica Ana Roš takođe se vraća u Rovinj, a prvi put dolazi i poznato lice Netflix serijala Chef’s Table: Pizza – Franko Pepe, najbolji picajolo na svijetu. Šef Rikard Kamarena, još jedno veliko ime kulinarske scene stiže iz Valensije kao predvodnik lokalnog i održivog pristupa, što je i ovogodišnja nit vodilja festivala. Istim pristupom vodi se i poznati portugalski šef Žoao Oliveira, koji od 2018. u svojoj domovini predvodi pokret „održivi Portugal.” Stiže i šef Vanja Puškar, predvodnik novog talasa srpske gastronomije koji će podeliti svoja iskustva na temu koncepta održivosti modernog kulinarstva.

Rikard Kamarena

Slatke muke organizatora

“Ove smo godine imali slatke brige dovesti najveća imena svetske gastro scene s obzirom na to da se dobar glas o uspešnom prvom izdanju Weekend Food Festivala proširio i među šefovima i među svim ostalim važnim akterima gastro scene. Želja mi je bila dovesti one koji svakodnevno rade i postižu izuzetne rezultate u pogledu održivih koncepata svojih restorana. Većina šefova koji dolaze imaju i zelenu Michelinovu zvezdicu koja se daje upravo za restorane koji su preuzeli odgovornost u očuvanju resursa i biološke raznolikosti te suzbijanju bacanja hrane. Osim šefova pozvali smo i vodeće aktere barske scene, ali i somelijere, hotelske i restoranske menadžere, najpoznatija imena iz sveta maslinovih ulja i brojne druge”, izjavio je Hrvoje Petrić, direktor programa.

David Skoko

Domaći šefovi zajednički pripremaju gala večeru

I brojni hrvatski šefovi, David Skoko, Deni Srdoč, Džefri Džej Vela, Hrvoje Kroflin i brojni drugi učestvovaće u programu, ali i udružiti snage i znanje u pripremi gala večere, koja će uskoro biti puštena u prodaju.
Weekend Food Festival jedinstvena je prilika za sve profesionalce, ugostitelje, vinare, enologe, maslinare, enogastro stručnjake, gastrofile i foodije za osobni i profesionalni razvoj, kao i za razmjenu ideja i otvaranje nekih novih vidika i poslovnih prilika. Ulaznice vas čekaju na weekendfoodfestival.com, a novosti o ovom najvećem gastronomskom događaju pratite na Facebooku i Instagramu.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: WFF ROVINJ

Komentar (1)

  1. Dimitar Lokvenec каже:

    Top.Svaka Cast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije