27.02.2023 Chef

Virtuelni Michelin! Postani šef restorana i zasluži zvezdicu (VIDEO)

Michelin je nedavno lansirao svoju prvu video igricu. U njoj ste šef, vodite restoran i, logično, pokušavate dobiti zvezdicu.

Chef Life: A Restaurant Simulator

Chef Life: A Restaurant Simulator je nova igrica koju je lansirao francuski Nacon u saradnji sa Michelinovim vodičem. Filmovi poput Chefa i Menija i serije poput The Beara su sigurni pokazatelj ulaska kuvarske profesije u kulturni mainstream, ali kad fenomen postane komercijalna igrica, to je konačna potvrda trenda.

U jednom trenutku će vas posetiti i Michelinovi inspektori

U igrici ste šef restorana koji bira svoju brigadu i provodi je kroz niz izazova od prvog paljenja štednjaka do osvajanja zvezdice. Igrica je dostupna na PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch i na Steamu.
Restoran se postavlja od nule, a kako bi rastao, igrač mora pokazati kombinaciju kulinarskih i menadžerskih sposobnosti. Naravno, restoran će u jednom trenutku posetiti i Michelinovi inspektori, i ako sve prođe kako treba, restoran ulazi u vodič. Baš kao u stvarnosti, restoran može dobiti i Bib Gourmand i preporuku. Igrica je pozitivno ocenjena što se tiče iskustva igrača i dizajna igrica. Posebno je zanimljiva zbog detalja poput sastavljanja receptura, uređivanje restorana, izbora dobavljača, pripreme za servis i svega ostalog što jedan restoran čini kvalitetnim.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: YOU TUBE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije