
Whisky Fair otvoren u Beogradu
Šesti po redu Whisky Fair ponovo je oduševio sve ljubitelje viskija, koktela i dobre zabave! U organizaciji Agencije MPG, prvi dan prestižnog festi...
pročitaj jošPeti po redu, beogradski Whisky Fair održava se 26. i 27. novembra u Beton hali, u prostoru Infinity (ex Promenada). I, ponovo očekuje se preko 2.500 posetilaca, preko pet hiljada konzumacija. Na Whisky Fair-u moći ćete da degustirate preko 100 vrsta viskija (50 najboljih brendova distributera), a biće vam na raspolaganju i štand sa viski koktelima. Naravno, tu je i dobra hrana – odličan, raznovrstan meni koji savršeno pristaje viskiju.
Kultura ispijanja viskija ne svodi se samo na to koji viski pijete, već i kako ga pijete. Naravno, imate svu slobodu – svako voli onako kako voli, ali ponekad ljudi od znanja mogu da pomognu da naša nepca potpuno uživaju u “zlatnom piću” ili “vodi života”, kako se viski i naziva. Barmen Zoran Perić ima preko 24 godine iskustva u barskoj industriji, a svoju internacionalnu karijeru kao barmen započeo je 1996. u Londonu, napredujući do Executive Bar Managera. Danas je međunarodni brend ambasador najboljih brendova japanskih viskija. Zoran Perić se smatra jednim od najuticajnijih ljudi koji su doneli japansku kulturu u London, uključujući i rezbarenje leda. E, tu je ona “caka” o tome kako se pije viski… Verovali ili ne, led igra ogromnu ulogu. Ne samo koliko leda stavite u viski, već i kog oblika je led u vašoj
aši. Jer, ako se led previše brzo topi, onaj pravi ukus viskija brzo nestaje… Ali, koje se to kocke leda najsporije tope? Ili, možda uopšte nisu kocke, već prelepo oblikovane ledene kugle… I od kakve vode se pravi led za viski? Destilovane, prokuvane, obične…
Baš sve o “serviranju” viskija sa ledom moći ćete da čujete upravo od Zorana Perića na radionicama u okviru petog beogradskog “Whisky Fair-a”. U subotu, 26. novembra očekuje vas radionica ‘’Born in Scotland and rise in Jerez’’, a u nedelju 27. novembra, ‘’Whisky, Sherry, Vermouth, a classic cocktails true the history“. Sve detalje o ovim radionicama pronaći ćete na sajtu www.whiskeyfair.rs, ili Instagram stranici www.instagram.com/whiskyfair_beograd/.
Na radionicama vas čekaju prelepi ledeni oblici koji lako mogu da završe u vašoj čaši, pravo sa šanka na Viski sajmu, za kojim je Zoran Perić, umetnik u rezbarenju leda, čije je znanje o viskiju i koktelima čuveno u celom svetu.
Prvi Rakia bar ponikao je u Dobračinoj ulici br. 5, u samom centru Beograda, i to tada započinje prava rakijska avantura. - Rakia Bar postao je ...
pročitaj jošZa magazin CafeBar & Restoran, razgovarali smo sa Džonom Šatom, potpredsednikom za strateška partnerstva, Michter’s Distillery, LLC nakon borav...
pročitaj jošKoliko puta ste odlučili da popijete više vode, ali vas je brzo obeshrabrila njena „dosadna“ nota? Iako svi znamo koliko je važno ostati hidriran, ...
pročitaj još