19.11.2022 Drink

Peti po redu, beogradski Whisky Fair održava se 26. i 27. novembra

Sent Luis, Beograd, španske serije, Nomad koji od 2014. godine stalno putuje od Škotske do Španije, berbernica, majmunsko rame, kokteli, najbolji beogradski kolači servirani sa viskijem… Sve ovo ima nešto zajedničko – ali šta? Dođite na Whisky Fair 5.0 i saznajte!

Pet hiljada čaša za dve večeri! Dođite na sajam “zlatnog pića” ili “vode života”

Peti po redu, beogradski Whisky Fair održava se 26. i 27. novembra u Beton hali, u prostoru Infinity (ex Promenada). I, ponovo očekuje se preko 2.500 posetilaca, preko pet hiljada konzumacija. Na Whisky Fair-u moći ćete da degustirate preko 100 vrsta viskija (50 najboljih brendova distributera), a biće vam na raspolaganju i štand sa viski koktelima. Naravno, tu je i dobra hrana – odličan, raznovrstan meni koji savršeno pristaje viskiju. Tokom oba dana Sajma, od 14 do 17 časova, organizuju se i radionice za prave ljubitelje “zlatnog pića”, a na njima ćete čuti sve o tome kako se “Glenfiddich” malt viski starosti 12, 15 i 18 godina servira sa najboljim beogradskim kolačima. Saznaćete sve o viskiju koji se zove “Monkey Shoulder”, ili zašto viski “Nomad” priča priču o najboljim španskim serijama i njihovoj vezi sa škotskim viskijima… Sve detalje o radionicama, kao i o tome kako da postanete deo Sajma viskija 5.0, lako možete da pronađete na sajtu www.whiskyfair.rs.

Preko 100 vrsta viskija na jednom mestu

Na Sajmu vas čeka i i berberin, pa ukoliko želite stajling koja se savršeno uklapa s viskijem – izvolite, sedite. A onda tako doterani, sa svojih 18+, čašu u ruke i uživajte u ukusu zlatnog pića u najboljim verzijama koje postoje. I, da u subotu 26. novembra vas čeka viski bluz i putovanje čak i do St.Louis-a. Ili, gde god vas ritam odvede… On najviše voli kada na njegov nastup dođe publika koja nije ranije bila na njegovim koncertima i kada se ta ista publika “isključi” iz svakodnevice i doživi nešto što će pamtiti…. Svoju muziku naziva “lepim putovanjem kroz ljubav, đusku, sreću i intimno druženje”….
“Okružite se muzikom, dragim ljudima i pravim prijateljima. To je jedini spas od loših vesti kojima nas bombarduju”, kaže Marko Stojanović ili Marko Louis iz St. Louis benda. A dobra vest je da ovaj sjajan bend nastupa na petom beogradskom Whisky Fair- u, u subotu 26. novembra u Beton hali, u restoranu Infinity (ex Promenada) od 20-22 časa. Muzika Marka Louisa i njegovog benda opisuje se kao bluz i etno, a tu je južnjački dert… Sve ovo i viski? O, da! Baš to samo “silazi niz grlo”. Zato, uživanje i dobar provod zagarantovani su na ovogodišnjem Sajmu viskija. Posetioci će moći da probaju više od 100 vrsta viskija (50 najboljih brendova distributera), a biće im na raspolaganju i štand sa viski koktelima. Naravno, tu je i dobra hrana koja savršeno pristaje viskiju.

U nedelju Milan Petrović Jazz kvartet

A u nedelju, od 18.00 do 19.30 nastupa Milan Petrović Jazz kvartet, jedan od najaktivnijih na domaćoj džez/bluz sceni. Ovi sjajni momci sviraju instrumentalni fank, džez, bluz, sa elementima popularne muzike, uz autorske teme, ali i poznate svetske teme u specifičnim aranžmanima. Ponovo, sjajan izbor samo za ljubitelje viskija.
Prvi beogradski Whisky Fair koji organizuje agencija MPG iz Beograda, potvrdio je u svoja prethodna četiri izdanja da je ovakav tip događaja sjajno prihvaćen od strane svih ljubitelja viskija, prohibicije i svih onih koji žele da budu deo priče o viskiju u Srbiji. Brojne radionice, predavanja, zabavne aktivnosti, kao i preko 100 vrsti viskija na jednom mestu čini ovaj sajam jedinstvenim.

Zato, dođite na peti Whisky Fair, u subotu 26. novembra od 12.00 – 02.00 sati i nedelju 27. novembra od 12.00 do 21.00, i uživajte u samom sajmu. U pričama kako je nastao, odakle dolazi, od čega se pravi, zašto je neodoljiv i kako se, zapravo pije ovo piće bez koga se ne može zamisliti dobar provod, elegancija, ali i opuštenost, pića koje je omiljeno u celom svetu.

Kontak osoba: Tanja Šakotić, Account Director, HeadlineDkit |[email protected] | +381 63 846 28 37

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: WHISKY FAIR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije