23.07.2022 Drink

Amaro Botanical Garden, novi proizvod Destilerije Palić

Podrum Palić je pažljivim odabirom pića koja će uvrstiti u svoj portfolio, za sledeći novitet izabrao jednostavan, sveprisutan a opet pomalo skrajnut – Amaro.

Amaro Botanical Garden od 33 različite biljke

Kažemo da je jednostavan u poređenju sa tehnologijom proizvodnje drugih pića, ali je upravo zbog toga najveća majstorija u samom receptu – koji svaka destilerija koja drži do sebe čuva kao najveću tajnu. Amaro Botanical Garden iz Podruma Palić nastaje infuzijom, odnosno takozvanom maceracijom 33 različite biljke, začina, cvetova, kora citrusa i kora drveta – koji se danima natapaju alkoholom, kako bi se iz njih izvukli željeni aromatski sastojci. Na kraju procesa dodaje se šećer kako bi se uravnotežila fascinantna mešavina gorkih ukusa.

2 Amaro vest unutra

Tako dobijamo kompleksan, bogat a opet izbalansiran Amaro Botanical Garden sa prirodnom elegancijom i toplinom, sa 30% alkohola. Amaro Botanical Garden je sjajan koncert senzacija u kome se ističu rabarbara, encijan i sinhona. Iako je sa popularnošću koktela Amaro dobio svoju novu primenu, mi preporučujemo da ga probate čistog – kao digestiv posle dobre večere. Tako je služen još u doba antičkog Rima i Grčke pa da ispoštujemo tradiciju. Živeli!

Proizvođač: Podrum Palić 1896 doo
Adresa: Josipa Kolumba 33, Palić
Telefon: +381 24 225 109
E-mail: [email protected]

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: PODRUM PALIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije