![Mixeri za barmene front](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/05/Mixer-za-barmene-front-370x280.jpg)
Mixeri za barmene: Three Cents u Coca-Cola portfoliju
Porodica premium craft mixera Three Cents je odnedavno dostupna HoReCa zajednici u Srbiji. U misiji da bude vodeći 24/7 partner za osveženje, kompa...
pročitaj jošLazar Živković, menadžer za razvoj kategorije premijum alkoholnih pića, osam godina deo je kompanije Coca-Cola HBC Srbija čiji omiljeni napici svakodnevno osvežavaju i inspirišu stotine potrošača širom Srbije. Iz ugla ključne osobe u sektoru premijum alkoholnih pića, za Cafe Bar & Restoran govori o svom profesionalnom razvoju i uspehu koji je postigao.
* Šta je bilo presudno da karijeru započnete baš u sektoru prodaje?
Definitivno učešće u Coke Summership i Managament Trainee programu koji su mi omogućili da radim na sebi, ali i naučili da je sasvim ok da si dobar u nekoliko, a odličan u par stvari. Kasnije, između logistike i prodaje, odabrao sam prodaju smatrajući da ću pre sebe pronaći kroz poslove koji su povezani sa interakcijom i radom sa ljudima. Svaka pozicija kroz koju sam napredovao podrazumevala je učešće u aktivaciji tržišta i unapređenje odnosa sa kupcima. Trenutno sam u ulozi nekog ko je odgovoran za bilans uspeha kategorije koju vodim, što podrazumeva da se bavim i marketingom, finansijama i logistikom. Iz ovog ugla, moj tadašnja odluka da karijeru započnem u prodaji ispostavila se kao odličan izbor.
* Po Vašem mišljenju, koje osobine treba da poseduje jedan lider?
Ako ste lider – lider ste, nevezano od toga u kom sektoru poslujete. Smatram da jedan lider mora članove tima da posmatra kao ljude, sa svim manama i vrlinama. Lider mora biti psiholog, ali i spreman da shvati da je najveća vrednost ne u rezultatima, već u ljudima koje ima i koji su sposobni da u kontinuitetu pruže održivi rezultat.
* Šta smatrate Vašim najvećim dosadašnjim uspehom u karijeri?
Najveća pohvala za svakog lidera je broj ljudi koje je uspeo da nauči i inspiriše. Za mene su najveći uspeh ljudi sa kojima sam do sada radio i kojima sam pomogao da unaprede svoje pozicije, da se dodatno razviju, profesionalno i lično. To ne bih mogao bez podrške kompanije u kojoj radim, koja na najbolji način motiviše i inspiriše zaposlene da pomeraju sopstvene granice.
Hagn Weingut, austrijska vinarija, prošle nedelje je predstavila četiri svoja vina. Na prezentacij su učestvovali vinski stručnjaci, distributeri, ...
pročitaj jošNajstarije vino koje je ikada pronađeno u tečnom obliku je crvenkasto-braon i, sasvim moguće, punog tela. Crvenkasto je braon boje zbog hemijskih...
pročitaj jošOd dana kada se pojavio na policama barova Hendrick's je osvojio srca ljubitelja džina, a Wall Street Journal ga je 2003. imenovao najboljim džinom...
pročitaj još