barcaffe espresso
23.12.2021 Drink

U čemu je tajna savršene šoljice Barcaffe espresso kafe?

Kafa je drugi omiljeni napitak na svetu, odmah posle vode, a jedan od najvećih favorita kada su u pitanju vrste kafe jeste espresso, koji, zahvaljujući italijanskoj ekspretizi, predstavlja pravi koncentrat aroma i ukusa.

Barcaffe espresso se pravi pažljivo, stručno i posvećeno

Za njegovu pripremu potroši se više od 100 miliona džakova zrna kafe na godišnjem nivou, a jedna šoljica napitka dobija se od pedeset zrna pržene i sitno samlevene mešavine kafe prelivene toplom vodom pod pritiskom. Naziv potiče od načina „ekspresne“ pripreme, od trenutka kada ga korisnik naruči.
Od ostalih kafa razlikuje se po tome što ga specifično određuju četiri segmenta: krema, aroma, tekstura i ukus. Karakteriše ga jak miris hiljadu aromatičnih supstanci, poput cveća slatkih korena, suvog voća i slično. Tajna savršene šoljice Barcaffe espresso kafe leži u pažnji, stručnosti i posvećenosti u odnosu prema svakom zrnu, kao i u prepoznatljivom ukusu i poverenju potrošača. Recepture Barcaffe espresso mešavina usavršavale su se godinama, shodno trendovima na tržištu i zahtevima potrošača.

Užitak u neodoljivom Barcaffe espresu koji se zadržava još dugo nakon što se napitak popije, priuštiće vam svaki barista koji je majstor svog zanata, i neko ko poznaje kafu i razume sve segmente procesa. Kao svaki pravi profesionalac, mora da brine o svom radnom mestu, a to podrazumeva da svakog jutra odvoji barem pola sata za pripremu kafe koji će praviti tokom smene. Priprema podrazumeva podešavanje mlina na određenu granulaciju i merenje gramaže kafe i espressa.

barcaffe espresso aparat

Sa ovim, kao i mnogim drugim korisnim savetima, imate priliku da se upoznate na Barcaffè Espresso You Tube kanalu. Pogledajte video snimke u kojima je detaljno objašnjeno sve što treba da znate o espresso kafi i njenoj adekvatnoj pripremi. Saznajte više o pravilnom načinu ekstrakcije kafe i kreiranju idealne mlečne kreme, kao i sa tehnikama latte art-a, za kreiranje različitih oblika u šoljici. Cilj ovog specijalnog kanala jeste da pruži potrebne informacije svim baristima i ljubiteljima espressa, kako bi dodatno unapredili svoje znanje i veštine.

Barcaffe – brend koji neguje i prenosi ljubav prema kafi

Ispijanje kafe uveliko se smatra ritualom bez kog mnogi ne mogu da zamisle svoj dan. Šoljica savršenog espressa koja se pije u društvu prijatelja, odličan je povod za nezaboravna druženja. Zato pratite Barcaffè Espresso YouTube kanal i kreirajte mala umetnička dela za svoje goste, koji će vam sigurno biti zahvalni na tome.
Barcaffe je brend koji neguje i prenosi ljubav prema kafi, i posvećen je odabiru samo najkvalitetnijih zrna kafe u njegovom putu od sunčanih plantaža do šoljice savršene espresso kafe, za svoje potrošače.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: BARCAFFE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije