21.09.2022 Food

Karnevalom Srbija najavljen četvrti po redu Good Food & Wine festival

U okviru četvrtog po redu Good Food  & Wine Festivala, koja će u subotu, 24. septembra na Sava Promenadi okupiti više od stotinu privrednih subjekata, proizvođača tradicionalne hrane i vina i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona, danas je održan  Karneval ,,Srbija”.

Igrale se delije!

Povorka, koju su činili predstavnici kulturno-umetničkih društava, turističkih organizacija i kompanija prodefilovala je centrom Beograda, od Palate ,,Albanija“ do Kalemegdana. Cilj Karnevala ,,Srbija” je promocija naše zemlje u svim raskošnim potencijalima: najboljoj hrani i vinima, bogatoj kulturi, divnim ljudima i turizmu.

Na Karnevalu „Srbija“ nastupili su:  horska grupa ,,Ogrlica od bisera“, Beograd, KUD ,,Kolan“, Beograd, izvorna grupa ,,Kordun“ u okviru KUD ,,Soko“, Inđija, KUD ,,Vojvoda Janko Katić 1896“, Mladenovac i zdravičar Dragiša Simić iz Mionice Mionica. Učesnici su se zaustavili na nekoliko lokacija duž trase kako bi izveli kulturno-umetnički program i pozvali građane na centralni događaj – četvrti po redu Good Food & Wine Festival, sajam tradicionalne hrane i vina u subotu, 24. septembra, na Sava Promenadi.

Program Good Food & Wine festivala – subota, 24. septembar, Sava Promenada

14.00 – 23.00 – Sajam tradicionalne hrane i vina domaćih proizvođača iz regiona, uz degustacije, radionice i predavanja na temu hrane i pića
14.00 – 22.00 – Izložba hleba „Hleb naš nasušni“ na Sajmu
15.00 – Svečano otvaranje za medije, dodela Good Food & Wine plaketa
18.00 – 19.00 – Nagradna tombola za posetioce Sajma 19 – 24. septembar
2022
19.00 – 23.00 – Kulturno-umetnički program (tamburaši, pevači, folklorni ansambli)

Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti. Festival se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je nosilac prestižnog istoimenog priznanja kao jedna od najboljih manifestacija u 2021, koju je podržao Grad Beograd.

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon 0113622407 ili e-mail: [email protected]

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GOOD FOOD & WINE FESTIVAL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije