Vinarija Tikveš Gosti na Festivalu mladog vina 2023
20.11.2023 Drink

Vinarija Tikveš na Festivalu mladog vina promovisala novu generalnu direktorku

Kao lider u vinskoj industriji u regionu, vinarija Tikveš nastavlja da promoviše i gradi vinsku kulturu i tradiciju. Festival mladog vina, koji je tradicionalno organizovan 14. put, prerastao je u prestižnu manifestaciju kojoj su prisustvovale brojne javne ličnosti, predstavnici poslovne zajednice, saradnici i partneri vinarije Tikveš iz regiona.

Gosti su imali priliku da degustiraju mlada Tikveš vina sa odabranih mikrolokacija

Prisutnim gostima je predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš Svetozar Janevski predstavio i novu generalnu direktorku Branku Slavesku, koja će na ovu funkciju stupiti od početka 2024. godine.

Vinarija Tikveš: Svetozar Janevski i Branka Slaveska

Vinarija Tikveš: Svetozar Janevski i Branka Slaveska

„Kao vodeća vinarija u regionu, fokusirani smo na implementaciju inovacija i na digitalizaciju u okviru procesa transformacije u zelenu vinariju i u skladu sa našom strategijom održivog razvoja. Konstantno ulažemo u unapređenje svih segmenata našeg poslovanja, a upravo smo imali priliku da svoja iskustva i znanja podelimo na najvećem regionalnom sajmu Wine vision by Open Balkan. Promene nisu jednostavne, ali su ključne za obezbeđivanje održivog razvoja, a za to su nam potrebni pravi lideri. Zato dajemo poverenje Branki Slaveski, koja će svojim impresivnim međunarodnim profesionalnim iskustvom dati značajan doprinos ispunjenju naših ciljeva“, rekao je Janevski u obraćanju gostima u Kavadarcima.

Vinarija Tikveš: Flaše mladog vina

Vinarija Tikveš: Flaše mladog vina

Slaveska ima bogato međunarodno iskustvo, sa više od 25 godina rada na rukovodećim položajima na nekoliko različitih tržišta kao što su Rusija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Italija. Karijeru je započela u Pivari Skoplje, a u 2005. i 2006. godine bila je komercijalni direktor vinarije Tikveš. Diplomirala je na Mašinskom fakultetu u Skoplju i magistrirala menadžment i poslovnu administraciju na Univerzitetu u Šefildu.

Vinarija Tikveš: Bogat muzički program

Vinarija Tikveš: Bogat muzički program

Mladi bendovi za mlado vino

Festival mladog vina i ove godine imao je humanitarni karakter, a gosti su imali priliku da upute donacije SOS Dečijem selu i muzičkoj školi Enterprajz, što je svojevrsna najava podrške koju će Tikveš pružiti razvoju mladih muzičkih talenata. Pored uživanja u mladim vinima, posetioce festivala zabavljali su i muzička grupa Ringtones i internacionalna grupa Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, kao i više di-džejeva.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: VINARIJA TIKVEŠ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije