
Suvidirana svinjetina sa sosom od manga by šef Nemanja Pavlica
Vođen ukusima iz detinjstva šef Nemanja Pavlica je koristeći moderne tehnike pripremio autentično jelo koje nosi njegov potpis "Čar kuvanja je i u...
pročitaj jošSpecijalitet šefa Nemanje Pavlice koji trenutno živi i radi u Dizeldorfu iznenadiće vas kako novom dimenzijom pripreme i dizajna, tako i ukusom
Nemanja Pavlica rođen je u Beogradu, gde se rano se zainteresovao za vrhunsko kulinarstvo. Zanat je pekao u elitnim beogradskim restoranima, poput „Caffe caffe and fish” na Senjaku.
Trenutno je šef jednog balkanskog restorana blizu Dizeldorfa i kuvar u restoranu „Antonys kitchen”, markiranom Mišlenovom etiketom.
„Ljubav i inspiracija koje prate moj rad u kuhinji dovele su do ovog zanimljivog spoja dve na prvi pogled nespojive namernice: ribe kao osnove mediteranske kuhinje i maline kao simbola prefinjenosti”, kaže nam Nemanja i kreće u opisivanje procesa stvaranja čarolije.
SASTOJCI
Za tatar:
120 g filea brancina * 5 g sušenog paradajza * 0,01 ml soka od limuna * 0,03 ml maslinovog ulja * so i biber
Za dresing od malina:
200 g malina * 2 g šalotena * 12 g mirina * 15 g soja sosa * 10 g šećera * 1 grančica timijana
Za kandirano žumance:
1 žumance * 100 g soli
PRIPREMA:
Kvalitet ribe, kao osnovne namirnice ovog jela, potrebno je proveriti organoleptičkim metodama ispitivanja hrane (opip, miris, boja oka i škrga). Nakon izvršene kontrole brancina, pristupa se tehničkoj obradi: skidanje krljušti, odstranjivanje eventualnih nečistoća, filetiranje, vađenje koščica.
Tartar je jelo koje se priprema isključivo od kvalitetnog, svežeg i najboljeg komada mesa.
Meso
Meso ribe usitniti i asezonirati (začiniti) sušenim paradajzom, maslinovim uljem, sokom od limuna, solju i biberom.
Začinjeno meso (masu) servirati na hladan tanjir, formirajući željeni oblik – pustiti mašti na volju.
Sos
U izdinstani šaloten dodati maline i kada omekšaju začiniti ih grančicom timijana, šećerom, soja sosom i mirinom, pa kada prokuva, smanjiti temperaturu da se sos redukuje. Izblendati na vita mixu ili u blenderu, u zavisnosti o željene konzistencije sosa. Ohladiti i sos je spreman za upotrebu.
NEMANJA PAVLICA
kuvar u restoranu „Antonys kitchen”
Villani kompanija počela je svoj porodični biznis još 1886. godine. Čuvajući tradiciju recepata, prave jedinstvene proizvode od mesa. Villani kole...
pročitaj jošPorodična firma, kreator brenda “Old Fisherman” bavi se uvozom, preradom i distribucijom divljeg pacifičkog lososa. prvi susret sa aljaskom imala j...
pročitaj jošDa li vam je Italija prva pomisao kada neko kaže goveđi odrezak? Naravno da nije. Ipak, kada se dohvate dobrog parčeta govedine, Italijani znaju št...
pročitaj još