3 AKO ZATREBA Cvele šef Bela Reka
24.09.2022 Food

Svinjska butkica po receptu Dragana Cvetkovića, šefa kuhinje Bele Reke

Dragan Cvetković Cvele, šef kuhinje restorana Bela Reka otkriva sjajan recept za jedno od jela zbog kojeg se Bela Reka našla u Michelinovom vodiču za Srbiju

Dimljena butkica by Bela Reka

Ukoliko već niste, memorišite lokaciju na kojoj se nalazi restoran Bela Reka ukoliko želite da okusite prave specijalitete sa našeg podneblja. Recepti su autentični i blago modifikovani, tačnije, unapređeni.
Šef kuhinje Dragan Cvetković – Cvele i njegov tim dobili su krunu za svoje umeće kad je restoran ušao u Michelinov vodič za Srbiju za 2021. godinu. Cvele je za naše čitaoce otkrio sjajan recept za dimljenu butkicu koja je jedan specijaliteta ove kuće.

jelo bela reka

SASTOJCI:
* Dimljena svinjska butkica
* Stari kajmak
* Krompir
* Belo vino
* Beli luk
* Crni luk
* Slanina
* So 
* Biber
* Kisela pavlaka
* Peršun
* Sušeni crni luk

jelo bela reka dva

PRIPREMA:
Dimljenu butkicu kuvati oko 2 sata. Nakon toga, odstranite kožu i odvojite meso od kostiju. U tiganju propržite beli luk, dodajte kiselu pavlaku, belo vino, biber i kajmak. Sjedinite sve navedeno kako biste dobili kompaktan sos. U takav sos dodajte očišćenu butkicu i sve sjedinite.

PRILOG:
Obarite krompir u ljusci. Kad je kuvan očistite ga i narendajte. Začinite solju, biberom, peršunom i prženim crnim lukom. Tu smesu oblikujte u kalupu za burger i propržite u tiganju sa obe strane tako da dobije hrskavu koricu.
Na tanjir stavite „burger“ od krompira, preko butkicu sa sosom od kajmaka, a preko prženu hrskavu slaninu i sušeni crni luk.

Cvele šef Bela Reka

DRAGAN CVETKOVIĆ
šef kuhinje restorana Bela Reka

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: DRAGAN CVETKOVIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije