I bi Michelin Srbija 2024, i ne bi zvezdica
Lista restorana u Michelin Srbija vodiču za Srbiju (čitaj: Beograd) je duža za 5 restorana, ali toliko željena zvezdica je i ove godine izostala. ...
pročitaj jošDragan Cvetković Cvele, šef kuhinje restorana Bela Reka otkriva sjajan recept za jedno od jela zbog kojeg se Bela Reka našla u Michelinovom vodiču za Srbiju
Ukoliko već niste, memorišite lokaciju na kojoj se nalazi restoran Bela Reka ukoliko želite da okusite prave specijalitete sa našeg podneblja. Recepti su autentični i blago modifikovani, tačnije, unapređeni.
Šef kuhinje Dragan Cvetković – Cvele i njegov tim dobili su krunu za svoje umeće kad je restoran ušao u Michelinov vodič za Srbiju za 2021. godinu. Cvele je za naše čitaoce otkrio sjajan recept za dimljenu butkicu koja je jedan specijaliteta ove kuće.
SASTOJCI:
* Dimljena svinjska butkica
* Stari kajmak
* Krompir
* Belo vino
* Beli luk
* Crni luk
* Slanina
* So
* Biber
* Kisela pavlaka
* Peršun
* Sušeni crni luk
PRIPREMA:
Dimljenu butkicu kuvati oko 2 sata. Nakon toga, odstranite kožu i odvojite meso od kostiju. U tiganju propržite beli luk, dodajte kiselu pavlaku, belo vino, biber i kajmak. Sjedinite sve navedeno kako biste dobili kompaktan sos. U takav sos dodajte očišćenu butkicu i sve sjedinite.
PRILOG:
Obarite krompir u ljusci. Kad je kuvan očistite ga i narendajte. Začinite solju, biberom, peršunom i prženim crnim lukom. Tu smesu oblikujte u kalupu za burger i propržite u tiganju sa obe strane tako da dobije hrskavu koricu.
Na tanjir stavite „burger“ od krompira, preko butkicu sa sosom od kajmaka, a preko prženu hrskavu slaninu i sušeni crni luk.
DRAGAN CVETKOVIĆ
šef kuhinje restorana Bela Reka
Chef Dušan Todić se u septembru prošle godine vratio u Kaliforniju, nakon što je, više nego uspešno, vodio kuhinju restorana The Square. Prilikom d...
pročitaj jošMasterChef, kulinarski televizijski format koji je kreirao Franc Roddam, svoje prvo emitovanje doživeo je u Velikoj Britaniji, jula 1990. godine. K...
pročitaj jošNetflix priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje gastronomije. Naime, nedavno je povrđeno da ovaj najpopularniji streaming servis počinje sniman...
pročitaj još