01.07.2021 Food

Ukusi Španije

Metro Cash & Carry Srbija
Ekonomsko-trgovinsko odeljenje ambasade Španije

Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije i METRO Cash & Carry Srbija organizovali su juče degustaciju španskih suhomesnatih proizvoda i sireva, kroz koju su profesionalnoj publici iz HoReCa sektora omogućili da proširi svoje znanje o veoma raznolikoj španskoj ponudi delikatesa.

Hose Lopes Tomas de Karansa, Ekonomski savetnik Ambasade Španije i Milica Aleksić, Rukovodilac METRO HoReCa centra

Ova edukativna degustacija sprovedena je u dva segmenta: prvi je prošao u znaku španske šunke i drugih mesnih delikatesa, poput fuet ili chorizo kobasice; u drugom delu predstavljeni su španski sirevi – kremasti, tvrdi, odležali, ovčiji i kozji. Ovi proizvodi bili su upareni sa pažljivo odabranim, kvalitetnim španskim vinima, kako bi gastronomsko iskustvo bilo upotpunjeno.

Španija se ubraja među vodeće proizvođače sira u Evropi, sa blizu 150 vrsta sireva i 29 oblasti zaštićenog i indikovanog geografskog porekla

Španija se ubraja među vodeće proizvođače sira u Evropi, sa blizu 150 vrsta sireva i 29 oblasti zaštićenog i indikovanog geografskog porekla, a njena ponuda ovčijih, kravljih, kozijih sireva kao i mešavina, spada među najraznovrsniju na svetu. Kada je reč o španskim delikatesima od mesa, kupci mogu biti sigurni da su proizvodi koji nose pečat kvaliteta (Sello de Calidad) izrađeni od najboljih sirovina prema strogim procedurama proizvodnje. Simbol španske kuhinje su, bez sumnje, serano i iberijska šunka, ali takođe to su i autentični ćoriso, lomo i fuet. Kultura uzgoja i ishrane životinja, zrenja šunke, pa i njeno sečenje, govori da se radi o svojevrsnom vidu gastronomske umetnosti.

Degustaciju održanu u METRO HoReCa centru vodio je stručnjak, g. Dejan Maksimović, čije je dugogodišnje iskustvo rada i života u Španiji pružilo jedinstven uvid u neke od najprepoznatljivijih španskih ukusa.

Dejan Maksimović

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: METRO CASH & CARRY

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije