27.11.2022 Food

Voa gra! Nestle izbacio guščiju džigericu od biljnih sastojaka

Prehrambeni gigant Nestle lansirao je novu kategoriju proizvoda: imitaciju guščije džigericu od biljnih sastojaka.

Voa gra se proizvodi od soje, miso paste, ulja od tartufa i morske soli

Veganski foa gra, ili kako ga je Nestle nazvao voa gra, kažu ima dvostruku vrednost. Omogućuje nam da uživamo u ukusima bez kljukanja gusaka i ublažava efekte ptičje gripe koja je desetkovala farme u Evrop i i Americi.
No, kritičari se s pravom pitaju može li voa gra ikada imati divne ukuse prave guščije jetre. Voa gra se proizvodi od soje, miso paste, ulja od tartufa i morske soli. Cena joj je 8,5 dolara za konzervu od 180 grama (oko šest porcija) i prema Nestleu, nije samo jeftinija od tradicionalnog foa gra, nešto je zdravija od originala.

Plant based je puno više od prolaznog trenda

Nestle je voa gra prvo pustio na tržište u Švajcarskoj pod brendom Garden Gourmet. Tamo se prodaje već nekoliko konkurentskih biljnih imitacija foa gra jer su Švajcarci veliki ljubitelji tog delikatesa i uvoze oko 200 tona godišnje. Prodavaće se u limitiranim edicijama do 28. decembra, a nakon toga će biti lansiran u Španiji.
“Plant based je puno više od prolaznog trenda i ta je hrana dugoročni put kojim treba ići”, tvrdi Nestleov direktor Mark Šnajder.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GARDEN GOURMET

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije