
Mauro Pasini: „Pica šefovi su danas u ravni sa kuvarima“
Mauro Pasini, Master istruttore škole Italiana Pizzaioli ispričao nam je koliko se promenio proces pravljenja pice, a s time i očekivanja od pica š...
pročitaj jošFirma Mayrex d.o.o. posluje od 1993. godine, sa sedištem u Batajnici, na 20 km severno od Beograda prema Novom Sadu. Od 1999. godine firma posluje pod imenom Mayrex d.o.o., ali struktura firme je do danas ostala ista. Od male porodične firme, za kratko vreme, Mayrex je narastao do jednog od vodećih distributera vrhunskih italijanskih brendova iz oblasti prehrane.
U razgovoru za naš magazin generalni menadžer firme Mayrex, Zoran Mirović je dao kratak osvrt na prošlu godinu, prokomentarisao poziciju Mayrex-a i otkrio kakvi su im planovi za sledeću godinu.
„Stanje u HoReCa sektoru je zadovoljavajuće, gledajući da je kriza izazvana ratom u Ukrajini povećala troškovne impute na mnoge proizvode koji se koriste upravo u HoReCa sektoru. Smatram da odricanje od kvalitetnih proizvoda zbog većih cena može da bude kontraproduktivno za razvoj HoReCa biznisa, jer ako se gradio imidž nekog restorana, picerije, dugi niz godina, da ima kvalitetnu i unikatnu ponudu od konkurencije, korak unazad smanjivanjem kvaliteta može da dovede do nelojalnosti kod potrošača. Moj savet je da svaki ugostitelj ne odustaje od kvalitetnih proizvoda, iako stanje nije dobro zbog sve ukupne situacije koja se dešava“.
* Iz bogate palete proizvoda koje Mayrex distribuira na naše tržište, koji biste izdvojili kao najuspešniji?
Proizvode koje bih rado preporučio svakom ugostitelju iz naše palete su sigurno razna brašna „Le 5 Stagioni “, paradajz pelat Divella koji je unikatan po svom kvalitetu dugi niz godina, svinjska kolenica Villani, testenina bronzo „Divella“, livanjski pršut „Pavić“ i „Fillipo Berio“ extra devičansko maslinovo ulje koje daje odličan ukus svakom jelu kada ga koristite.
* Planovi vaše kompanije za narednu godinu
Naši planovi za narednu godinu su da radimo na što boljem i profesionalnijem odnosu sa našim kupcima, da edukujemo naše kupce sto se tiče naših proizvoda i da pronađemo proizvode koji će unaprediti kvalitet i samu ponudu kod naših kupaca.
* Koji biste restoran u Srbiji preporučili?
Nezahvalno je da sa moje strane preporučujem neki restoran, jer sa mnogima sarađujemo veoma uspešno, ali kada već moram da dam neku preporuku, to bi bio restoran Durmitor, isključivo zato što ima odličnu uslugu i što je kvalitet na visokom nivou, a to je svakako i naš pravac poslovanja.
Monin je porodična kompanija osnovana 1912. godine u Bourgesu u kom je i danas. Prepoznata je kao vrhunski francuski brend koji je ujedno i kreator...
pročitaj jošNajskuplji sir na svetu je od nedavno španski Queso de Cabrales. Kotur od tri kilograma je prodat na aukciji za nešto više od 32.000 dolara. Reč je...
pročitaj jošMeđunarodni dan čokolade se proslavlja 13. septembra, ali ova poslastica je toliko obožavana da se njen svetski dan obeležava 7. jula, počevši od 2...
pročitaj još