28.12.2022 Food

Zoran Mirović, Mayrex: „Smanjivanjem kvaliteta gube se lojalni potrošači“

Firma Mayrex d.o.o. posluje od 1993. godine, sa sedištem u Batajnici, na 20 km severno od Beograda prema Novom Sadu. Od 1999. godine  firma posluje pod imenom Mayrex d.o.o., ali struktura firme je do danas ostala ista. Od male porodične firme, za kratko vreme, Mayrex je narastao do jednog od vodećih distributera vrhunskih italijanskih brendova iz oblasti prehrane.

„Neophodno je sačuvati imidž ugostiteljskog objekta“

U razgovoru za naš magazin generalni menadžer firme Mayrex, Zoran Mirović je dao kratak osvrt na prošlu godinu, prokomentarisao poziciju Mayrex-a i otkrio kakvi su im planovi za sledeću godinu.
„Stanje u HoReCa sektoru je zadovoljavajuće, gledajući da je kriza izazvana ratom u Ukrajini povećala troškovne impute na mnoge proizvode koji se koriste upravo u HoReCa sektoru. Smatram da odricanje od kvalitetnih proizvoda zbog većih cena može da bude kontraproduktivno za razvoj HoReCa biznisa, jer ako se gradio imidž nekog restorana, picerije, dugi niz godina, da ima kvalitetnu i unikatnu ponudu od konkurencije, korak unazad smanjivanjem kvaliteta može da dovede do nelojalnosti kod potrošača. Moj savet je da svaki ugostitelj ne odustaje od kvalitetnih proizvoda, iako stanje nije dobro zbog sve ukupne situacije koja se dešava“.

2 Vilani svinjska kolenica

Brašna „Le 5 Stagioni“, pelat „Divella, kolenica „Villani“…

* Iz bogate palete proizvoda koje Mayrex distribuira na naše tržište, koji biste izdvojili kao najuspešniji?
Proizvode koje bih rado preporučio svakom ugostitelju iz naše palete su sigurno razna brašna „Le 5 Stagioni “, paradajz pelat Divella koji je unikatan po svom kvalitetu dugi niz godina, svinjska kolenica Villani, testenina bronzo „Divella“, livanjski pršut „Pavić“ i „Fillipo Berio“ extra devičansko maslinovo ulje koje daje odličan ukus svakom jelu kada ga koristite.
* Planovi vaše kompanije za narednu godinu
Naši planovi za narednu godinu su da radimo na što boljem i profesionalnijem odnosu sa našim kupcima, da edukujemo naše kupce sto se tiče naših proizvoda i da pronađemo proizvode koji će unaprediti kvalitet i samu ponudu kod naših kupaca.
* Koji biste restoran u Srbiji preporučili?
Nezahvalno je da sa moje strane preporučujem neki restoran, jer sa mnogima sarađujemo veoma uspešno, ali kada već moram da dam neku preporuku, to bi bio restoran Durmitor, isključivo zato što ima odličnu uslugu i što je kvalitet na visokom nivou, a to je svakako i naš pravac poslovanja.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: MAYREX

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije