20.09.2022 Hoteli

Harmoland! Gradi se prvi zatvoreni akva park (FOTO GALERIJA)

Luksuzni rizort Harmonija koji niče na oko 6 kilometara od centra Kopaonika i 3 kilometra od ski staze sunčana dolina, biće poseban po mnogo čemu

Harmoland će imati 2 bazena, dečju zonu, 4 otvorena i zatvorena tobogana i ostale vodene atrakcije

Prema rečima Aleksandra Vujanca, vlasnika firme Harmonija resort doo iz Raške koja je investitor ovog projekta, rizort čiji se završetak očekuje krajem sledeće godine imaće dva hotela, vile u nizu, podzemne garaže, jedinstveni zatvoreni akva park i sopstveni zatvoreni amfiteatar.
“Trenutno se gradi Hamonia palace, luksuzni hotel sa 5 zvezdica i 149 smeštajnih jedinica, pansionskim i panoramskim A-La-Carte restoranom. Gradnja prvog, većeg dela ovog hotela započeta je prošlog proleća, a drugi deo, B blok ovog hotela hotela počinje do leta. Pre toga smo već sagradili hotel Harmonija sa 4 zvezdice sa spa centrom i restoranom koji se takođe nalazi u sklopu resorta”, izjavio je Vujanac za eKapiju.
Dodao je da da prvi hotel Harmonija ima 68 apartmana, a još oko 50 biće dostupno posetiocima u okviru 5 vila u nizu koje su trenutno u fazi projektovanja i ispod kojih će se nalaziti dva nivoa garaža sa 120 parking mesta.

Amfiteatar Concordia sa 600 mesta

“Poseban kuriozitet resorta biće teatar Concordia sa 600 mesta u blizini vila, koji se trenutno projektuje i počeće da se gradi ove godine, a zamišljen je kao zatvoreni amfiteatar za priređivanje pozorišnih predstava, muzičkih događaja, ali i organizovanje kongresa”, navodi vlasnik firme koja je prethodnih godina osnovala i serijski i filmski festival Zlatna omorika.
A glavna atrakcija celog Harmonija resorta svakako je Harmoland, prvi zatvoreni akva park u Srbiji koji će se prostirati na 1.388 m2 zatvorenog prostora i moći će da primi do 400 osoba.

Harmoland će imati dva bazena, dečju zonu, 4 otvorena i zatvorena tobogana i vodene atrakcije kao što su brza reka i vodeni slapovi.
Projekat za akva park radila je, kaže Vujanac, kompanija Bibis iz Beograda, dok je za projektovanje ostatka Harmonija resorta bila zadužena firma Arch View iz Lazarevca, na čelu sa arhitektom Draganom Jakovljevićem kao odgovornim projektantom. Za kraj Vujanac je istakao da je Harmonija resort prvi projekat njegove kompanije i da, dok se on ne završi, još uvek ne može da planira slične projekte u budućnosti.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

IZVOR: E-KAPIJA

FOTO: HARMONIA RESORT i BIBIS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije