3 Good Food Wine festival
20.09.2022 Food

Sve je spremno za četvrti Good Food & Wine Festival, sutra Karneval Srbija!

Na veoma posećenoj konferenciji za novinare u restoranu Savanova najavljen je četvrti po redu Good Food & Wine Festival, čiji će se centralni događaj održati u subotu, 24. septembra na Sava Promenadi.

Nakon Karnevala praznik proizvođača tradicionalne hrane i vina

Konferenciju je otvorio vitez vina Srbije i portparol festivala, Miša Ćirić koji je okupljenim članovima medija, institucija i izlagačima predstavio program Festivala.
„Centralni događaj, sajam hrane i vina, je zakazan za 24. septembar na Sava Promenadi i okupiće veliki broj proizvođača tradicionalne hrane, vina i autentičnih proizvoda iz cele Srbije i regiona“, rekao je Miša Ćirić i pozvao sve prisutne da dođu na Sajam, kao i na Karneval Srbija koji će se održati 21. septembra.

1 Good Food Wine festival

Humani gest destilerije „Bosiljčić“

Zatim se gostima obratio naš poznati glumac Milan Bosiljčić koji će ispred destilerije ,,Bosiljčić“ biti jedan od izlagača na ovogodišnjem Sajmu.
„Festival je prava mera za mene zato što promoviše tradicionalne vrednosti, srpsku kulturu, folklor, dobru hranu, vino i naravno vrhunske rakije. Ja sam tradicionalista, poštujem svoje korene, našu istoriju, a rakija ‘Bosiljčić’ je naš porodični brend. Mi smo odlučili da doniramo jedan evro od svake prodate rakije u humanitarne svrhe, za autističnu decu. Cilj nam je da izađemo na tržište sa malo ekskluzivnijim brendom i njime promovišemo Srbiju, vrednosti i kulturu naše zemlje. Za mene nema razlike između rakije, folklora, nošnje, tradicije, sve je to deo naše kulture na koju treba da budemo ponosni“,  rekao je Bosiljčić.

2 Good Food Wine festival

Good Food & Wine festival ima za cilj promociju Beograda

Ova jedinstvena privredno-turistička manifestacija će okupiti više od 100 izlagača iz svih krajeva Srbije i regiona, a posetioci će između ostalog moći da probaju i vina iz vinarije „Moravski Val“ ispred koje je na konferenciji govorio Darko Maksić.
„Ovo je takođe porodični biznis. ‘Moravski val’ pravimo u neposrednoj blizini reke Morave, a reč Val označava imena najmlađih članova porodice Maksić. Vino proizvodimo sa ljubavlju i to je ono što je najvažnije“, objasnio je Darko Maksić.
Svi posetioci će najrazličitije proizvode, od vina preko sireva i džemova do sokova moći da probaju potpuno besplatno, a ispred kompanije “Vitinka AD” koja se bavi prozvodnjom voda i sokova, na konferenciji za novinare je govorio Bojan Mijatović.
„Nakon rakije i vina uvek dođu voda i sokovi. Što se tiče samog Good Food & Wine festivala cilj nam je da dobijemo povratnu informaciju od potrošača i publike. Naši proizvodi su već dovoljno prisutni na tržištu, ali uvek volimo da dođemo ovde u Beograd, da osetimo festivalsku atmosferu i družimo se sa ljudima“, rekao je Mijatović.
Good Food & Wine Festival ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i  šire, kao i sveukupne turističke privrede Srbije kroz prezentaciju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.
Festival se i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za privredu i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.  Festival se održava pod sloganom „Zvezda Beograda“, budući da je ovaj događaj nosilac istoimenog prestižnog prioznanja, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini, koju je podržao Grad Beograd.

Program festivala Good Food & Wine

 Sreda, 21. septembar,  12h –  Karneval ,,Srbija“, od Palata Albanija, duž Knez Mihailove ulice do Kalemegdana; učesnici su kulturno-umetnička društva, turističke organizacije, kompanije…
Subota, 24. septembar, od 14 do 23.00h  – Sajam tradicionalne hrane i vina, Sava Promenada  Svečano otvaranje u 15.00; dodela plaketa izlagačima;  tombola; kulturno-umetnički program

Svi zainteresovani izlagači se mogu prijaviti na telefon: 011 3622407 ili email: [email protected]

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GOOD FOOD & WINE FESTIVAL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije