Hotel Emerald Hill
15.02.2021 Hoteli

HORES: „Ohrabrujuća poruka koja motiviše hotelijere!“

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES pozdravilo je odluku Vlade Republike Srbije, koja je usvojila treći paket ekonomskih mera pomoći privredi. HORES smatra da je ova odluka prava, važna i ohrabrujuća.

75 odsto kompanija strahuje za svoje postojanje

„Odluka je važan motiv za hotelijere da nastave sa radom, a ujedno i ohrabrujuća poruka za zaposlene. Situacija i raspoloženje u industriji pokazuju koliko je ova odluka trenutno važna“, navodi se u saopštenju Udruženja.
Kao što je istraživanje HORES-a iz januara pokazalo, 75 odsto kompanija strahuje za svoje postojanje. Uprkos prošlogodišnjoj pomoći, raspoloženje u hotelskoj industriji karakteriše zabrinutost zbog nedostatka izgleda za skoriju normalizaciju rada.
HORES smatra da će ova mera značajno umanjiti negativne posledice COVID–19 u 2021. godini, da zaposleni u ugostiteljstvu sačuvaju radna mesta, i da hotelijeri sačuvaju svoje kadrove.

Luksuzni bar

Peta sektorska pomoć Vlade Republike Srbije

HORES podseća da je ovo peta sektorska pomoć Vlade Republike Srbije hotelskoj industriji, ali i da će to poslovno udruženje nastaviti zalaganje da se u ovoj godini smanji PDV na hranu sa 20 odsto na 10 odsto, kao što su to uradile 21 zemlja Evropske Unije, i izjednači sa trgovinskim objektima, koji, takođe, prodaju gotovu hranu, i to u plastičmnoj ambalaži.
HORES nastavlja da pruža doprinos brobi za svakog gosta, kao i za primenu svih zdravstvenih i sanitarnih mera, kroz sertifikaciju hotela, restorana i kafića, u okviru projekta „Čisto i sigurno“, sa ciljem da obezbedi sigurnu zonu za boravak gostiju. Do sada je sertifikovano 123 hotela i 224 restorana u Srbiji.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: EMERALD HILL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije