04.09.2022 Hoteli

Srđan Mladenović: Cilj je nenametljiv, ali maksimalno efikasan servis!

Nakon sedam godina provedenih u timu Kraljevih Čardaka, Srđan Mladenović je postavljen na funkciju F&B menadžera. Pre toga iskustvo je sticao u brojnim restoranima, ali i u legendarnom beogradskom hotelu Jugoslavija i hotelu Aman na Svetom Stefanu. Za ovog profesionalca u najboljim godinama nema tajni kada je u pitanju uspešan rad F&B segmenta.

Srdjan Mladjenovic Kraljevi cardaci

Otkriva nam na početku razgovora da je najveće zadovoljstvo kada uspešno savlada sve izazove, naglašavajući važnost tima sa kojim sarađuje.

Šta je po vašem mišljenju najvažniji aspekt vašeg delovanja u okviru dužnosti koje obavljate?
Zvuči kao fraza, ali to je sinergija sa timom. Uz kvalitetan tim sve je moguće. Da bi sve funkcionisalo fokus moga delovanja je na treningu ljudi. Bilo da se radi o onima koji su dugo u timu, ili onih koji su na početku svoje karijere. Cilj nam je jedan, nenametljiv, ali maksimalno efikasan servis. Druga strana mog posla je kreativnost. Sezona kratko traje, pa je ritam rada ubrzan. No, poštovanje svih zahteva koji se pred nas stavljaju je ujedno i naša najveća snaga. Moj glavni zadatak je briga o kvalitetu, tačnije da opravdamo renome koji Čardaci imaju, a to je negovanje kvaliteta, ispred kvantiteta.

“Verujem u sinhronicitet jer ukoliko se tim pravilno trenira i rasporedi energija, moguće je funkcionisati i u najvećoj gužvi”

Kako je podeljena odgovornost u okviru vašeg sistema? Ko su ljudi na koje se najviše oslanjate?
Svaki zaposleni koji je deo naše priče je podjednako važan delić mozaika. Moje iskustvo mi omogućuje da vrlo brzo procenim energiju pojedinca, a samim tim i tima. Na taj način i konfigurišem svaku dolazeću funkciju. Verujem u sinhronicitet jer ukoliko se tim pravilno trenira i rasporedi energija, moguće je funkcionisati i u najvećoj gužvi. Svi znaju svoj deo posla mnogo pre početka same realizacije. Izuzetno smo posvećeni pripremi i u tome se održava lagani „flow“ u procesu rada. Time ostvarujemo lančanu reakciju koja dovodi do toga da u svakom trenutku imate podršku i akciju svakog zaposlenog.

Kraljevi cardaci 3

Prilikom postavljanja menija oslonili ste se na lokalne namirnice, ali koja je osnovna karakteristika vaše ponude hrane. Koja jela biste izdvojili?
Za sva četiri godišnja doba imamo selekciju namirnica. Poštovanje duha planine se vidi u toj selekciji, jer sve je planina, sve je Kopaonik i njegova lepota. Oslanjamo se na lokalne namirnice, ali koristimo proizvode iz cele Srbije kao i najkvalitetnije namirnice iz inostranstva. Jela koja bih izdvojio i koja donose autentični odraz ovog kraja su kraljevski doručak, supa sa vrganjima, dimljena butkica sa kajmakom i, naravno, neizbežna pita sa borovnicama.

Koliko ste i dalje zavisni od zimske i letnje sezone i na koji način poslujete van sezone?
Infarastrukturno smo prilagodjeni svim godišnjim dobima. Razvijamo se i rastemo na osnovu recenzija, a sugestije su nam najrealniji putokazi. Težimo da zadovoljimo ukuse naših vernih, ali i novih gostiju, kako bi izgradili mesto za sva četiri godišnja doba i za sve uzraste. Kopaonik jeste zimska destinacija, ali smo uspeli da se prilagodimo potražnji u svim ostalim periodima godine. Celokupna ponuda Čardaka prilogođena je celogodišnjem poslovanju i organizovanju događaja u sezoni i van nje.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ / NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: KRALJEVI CARDACI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije